FC Nantes presenteert de plannen voor een schitterend nieuw stadion

Als je aan Franse clubs en stadions denkt om een keer te bezoeken zal FC Nantes hoogstwaarschijnlijk niet bovenaan het lijstje staan, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De club, die momenteel gecoacht wordt door Claudio Ranieri, heeft namelijk de plannen gepresenteerd voor een nieuw stadion en dat belooft echt een parel te worden. Een must visit zelfs.

Nieuw stadion FC Nantes

De club uit het westen heeft de impressies van het nieuwe stadion, genaamd Yello Park, met de wereld gedeeld en de bouw zou in 2022 klaar moeten zijn. Ze werken samen met zowel HKS Architects en ATSP Architectes om het stadion te bouwen, wat zo’n €160 tot €200 miljoen gaat kosten.

Yello Park zal een paar heel toffe features krijgen, zoals een uitschuifbaar dak en een heel vet futuristisch 360 graden videoscherm, wat voor verschillende doeleindes gebruikt kan worden. Als het regent wordt het dak dicht gedaan en het regenwater wordt opgevangen en gebruikt in het stadion. Behalve dat er plaats zal zijn voor 40.000 toeschouwers worden er ook een museum en megastore in het stadion gebouwd.

Al met al een fantastisch stadion dus, maar zal het kunnen tippen aan de nieuwe van het Russische Krasnodar? Dit ultra-moderne stadion is namelijk echt heel sick.