Het uitshirt van Nieuw Zeeland is één van de dikste releases dit jaar

Nieuw Zeeland is misschien niet één van de meest aansprekende voetbalnamen ter wereld, maar als wij een heel vet tenue zien dan willen wij dat gewoon delen met jullie. Nike maakt de tenues van ‘de Kiwi’s’ al heel wat jaren en hoewel het een bijna nietszeggend voetballand is zijn de tenues vaak meer dan prima. Dit jaar heeft Nike zichzelf echter overtroffen, vooral met het uitshirt.

Nieuw Zeeland uitshirt

In de legende van de Mãori representeert de zilvervaren sterkte, weerstand en kracht. Deze eigenschappen zijn gerelateerd aan de unieke onderzijde van het varenblad dat reflecteert in het maanlicht en daarmee een bijna natuurlijk licht in de nacht creëert. Daarom worden ze gevierd en geëerd, want ze begeleiden reizigers in de nacht. Het blad vormt de inspiratie voor dit shirt.

Het volledig zwarte shirt heeft een aantal witte en zilveren details met als hoogtepunt de zilvervaren op beide mouwen. Ze zijn als zeer realistische graphic op de mouwen geplaatst, bijna als een foto. Het zorgt voor een heel clean en modern design waar wij heel erg fan van zijn. Al met al een groots shirt voor een heel klein voetballand. Het Nieuw Zeeland uitshirt is vanaf 19 mei verkrijgbaar via Nike.com.

Nieuw Zeeland is er bij het WK 2018 niet bij, maar Nike heeft een aantal heel vette shirts gemaakt voor landen die wél naar het WK gaan. Die van Nigeria is misschien wel onze favoriet.