De klassieke adidas Gloro 15.1 vult een gat in de markt

Na een flinke dosis nieuwe kleuruitvoeringen van de ACE 16 en X 16, waarin het Speed of Light pack de belangrijkste was, vond adidas het tijd om een stapje terug te doen in de tijd. Een stap terug naar de eerste generatie Gloro 15.1, een zwarte lederen schoen zoals we die tegenwoordig zelden zien. Die stap terug wordt echter niet gemaakt, zonder het heden daarin mee te nemen. De drie adidas strepen op deze klassieke schoen hebben namelijk de kleuren gekregen van de drie silo’s uit het Speed of Light pack: rood, geel en blauw.

adidas Gloro SOL 3

Inmiddels heeft adidas twee Gloro silo’s lopen, namelijk de 15.1 en de 16.1. Je zou zeggen dat ze de oude links laten liggen, maar dat doen ze niet om één reden: deze 15.1 heeft nog die klassieke tong met elastiek. Iets waar voetballers wereldwijd nog steeds waarde aan hechten. Misschien is het een gevoel van nostalgie naar de good old days, maar misschien is het ook wel gewoon omdat het vertrouwd aanvoelt. Omdat het fijn is als je de bal aan de voet hebt of als je eens flink op goal ramt. Hoe dan ook, adidas denkt met je mee en daar verdienen ze een pluim voor.

adidas Gloro SOL 4

En natuurlijk is deze schoen dan ook gemaakt van comfortabel premium K-leer, want anders zou hij de naam Gloro niet eens mogen dragen. Lederen schoenen zijn in de huidige markt geen uitzondering, maar dit klassieke zwarte leer zie je niet meer vaak. Nog zo’n gat in de markt waar de Gloro 15.1 met volle overtuiging in duikt. Het totaalplaatje is een voetbalschoen voor de speler die vond dat vroeger alles beter was en al die andere poespas niet nodig heeft. Misschien is dat ook wel zo, want dit is gewoon een fantastische schoen.

adidas Gloro SOL 5

De adidas Gloro 15.1 is ook nog eens zeer vriendelijk voor de portemonnee met een prijs van €100. Ze zijn hier verkijgbaar.

Leestip: Review – de veterloze adidas ACE 16+ PureControl (na 600 speelminuten)