De nieuwe adidas Parley voetbalshirts zijn weer gruwelijk mooi

adidas en Parley zijn samen op een missie: de vervuilde oceanen weer opknappen. Eerder resulteerde die samenwerking al in prachtige shirts voor Real Madrid en Bayern München en deze keer richten ze zich op de Amerikaanse markt. Grote MLS-clubs om precies te zijn. Het bijzondere aan deze shirts is niet alleen het uiterlijk, want de shirts zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen. Zo maken ze de oceanen schoon en bieden ze ons voetbalfans prachtige shirts. Win-win.

Adidas Parley shirts

De shirts zijn gemaakt voor New York City FC, Orlando City, Seattle Sounders en LA Galaxy. Hoewel wij alle designs heel tof vinden, willen wij ons even richten op het shirt van LA Galaxy. Als je bekend bent met de pre-match shirts van adidas dit seizoen zal het ontwerp je bekend voorkomen. Dezelfde graphic is namelijk op subtiele wijze gebruikt voor een kleine retro-vibe. Het wit met grijze design ziet er eenvoudig, maar heel stijlvol uit en dat is vooral waarom we het zo’n goed shirt vinden. En omdat het van oceaanafval gemaakt is natuurlijk. Alle vier de teams zullen deze shirts eenmalig dragen.

Voor degene die de adidas x Parley shirts van Real Madrid en Bayern München gemist hebben willen we deze nog wel een keer behandelen. Plus, ze zijn zo mooi dat we ze eigenlijk nooit genoeg kunnen laten zien. Het Madrileense shirt is volledig wit, waardoor het bijna een simpel wit shirt lijkt. Heel klassiek, heel stijlvol, simpelweg schitterend. Voor het shirt van Bayern geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan in de kleur rood.

De shirts van de Amerikaanse clubs zullen waarschijnlijk niet verkocht worden, maar bovenstaande parels van Real & Bayern zijn wél te koop. Je kunt ze hier scoren.

Leestip: Dit is de reden waarom het Napoli shirt zo belachelijk strak zit