Nieuwe beelden doen vermoeden dat Barça-penalty terecht was

Afgelopen week was er eentje om niet snel te vergeten. Barça trok een 4-0 nederlaag recht door thuis op sensationele wijze met 6-1 te winnen. Deze unieke prestatie werd de gehele week overschaduwt met opmerkingen over de arbitrage, met name bij het penalty-geval voorafgaand aan de 5-1. Ook wij zeggen de hele week al dat Suarez overduidelijk een schwalbe maakte, maar nieuwe beelden doen ons twijfelen.

Hieronder zie je close-up beelden van de ‘overtreding’.

Je ziet dat de knie van Marquinhos de kuit van Suarez schampt. Velen zullen nog steeds zeggen dat je daardoor niet hoeft te vallen. Dat is mogelijk waar, maar je moet je realiseren dat Suarez op snelheid is en het kleinste tikje het onmogelijk maakt om de bal nog op fatsoenlijke wijze aan te nemen, laat staan af te ronden.

Natuurlijk heeft Barcelona onze sympathie niet gewonnen door de gehele wedstrijd te zeuren om penalties en overtredingen. Toch denken we dat als dit bij een Nederlandse club in Europa was gebeurd, dat we massaal ‘penalty!’ hadden geschreeuwd. Wij zijn benieuwd wat je er na de beelden van vindt.

Leestip: 5 manieren om je tegenstander bang te maken