Het nieuwe derde shirt van Boca Juniors is één van onze favorieten dit jaar

De Argentijnse Primera División is al 10 speelrondes onderweg, maar toch vonden Nike en Boca Juniors het niet te laat om een nieuw shirt te presenteren. Afgelopen weekend presenteerden ze namelijk het nieuwe derde shirt en wij vinden ‘m heel vet. Vooral de kleurencombinatie vinden wij ijzersterk, maar dit shirt heeft op het gebied van design meer te bieden.

Boca Juniors derde shirt

Het nieuwe Boca Juniors derde shirt introduceert een uniek design dat geïnspireerd is op de beroemde Caminito straat van Buenos Aires. Op de voorkant zijn horizontale (boven) en verticale strepen (onder) te vinden en dat is een subtiele verwijzing naar de Calle Caminito. Waarom? Geen idee, maar we vinden het er eigenlijk wel tof uitzien.

Toch is het vooral de kleurencombinatie die dit shirt maakt. De combo van zwart, donkerblauw en turquoise blauwe details is nagenoeg perfect en geeft het shirt een sterke uitstraling. Wat ook positief is, is dat de sponsors op de voorkant, mouwen en achterkant er in het wit goed uitziet. In Zuid-Amerika hebben ze er wel eens een handje van om een shirt te verpesten met lelijke sponsors.

Helaas hebben we geen webshop kunnen vinden waar dit shirt verkocht wordt, behalve die van Boca Juniors zelf natuurlijk. Hier is wel het nieuwste uitshirt te bestellen en die ziet er ook heel strak uit.

Ergens in 2018 kunnen we trouwens ook een Netflix docu-serie over de Argentijnse topclub verwachten.