Nieuwe Eredivisie wedstrijdbal is ontworpen door een tatoeëerder

Het huidige Eredivisie seizoen is nog in volle gang en er is nog helemaal niets beslist, maar de organisatie van onze vaderlandse competitie kijkt alvast naar de start van het nieuwe seizoen. Gisteren presenteerden ze namelijk samen met producent Derbystar de nieuwe wedstrijdbal voor volgend seizoen. Een zeer bijzondere bal, want die is namelijk ontworpen door Nederlands’ bekendste tatoeëerder Henk Schiffmacher.

BAM! ? BREAKING! ? Dit wordt hem dan: de nieuwe Eredivisiebal voor volgend seizoen (2017-2018) ⚽ ⚽ ⚽ ? We zijn reuzebenieuwd naar jullie reacties! Wat vinden jullie – trouwe volgers – van de nieuwe Eredivisiebal? ? Wat achtergrondinfo: de bal is speciaal ontworpen door Nederlands’ bekendste tatoeëerder Henk Schiffmacher ? Voor Schiffmacher is het een kroon op zijn werk, omdat hij op 27 maart dit jaar – twee dagen na zijn 65e verjaardag – na 40 jaar vakmanschap stopt als tatoeëerder. Henk Schiffmacher: “Dat ik de officiële Eredivisiebal heb mogen ontwerpen is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben een groot voetballiefhebber en heb gedurende mijn loopbaan ook diverse voetballers onder mijn naald gehad. In het ontwerp van de bal heb ik symbolen gebruikt die staan voor kracht en verbinding. Dat is voor mij ook waar de Eredivisie en voetbal voor staat. Ik hoop dat de spelers, clubs en supporters dit zullen herkennen en waarderen.” #Eredivisie #Bal #2017 #2018 #DerbyStar #Nieuwebal

Een bericht gedeeld door Eredivisie (@eredivisie) op

Eredivisie wedstrijdbal 2017/2018

Voor Schiffmacher is het een kroon op zijn werk om deze bal te mogen ontwerpen. Op 27 maart, twee dagen na zijn 65e verjaardag, gaat hij na 40 jaar vakmanschap stoppen als tatoeëerder. Hij heeft er zelf het volgende over te melden:

“Dat ik de officiële Eredivisiebal heb mogen ontwerpen is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben een groot voetballiefhebber en heb gedurende mijn loopbaan ook diverse voetballers onder mijn naald gehad. In het ontwerp van de bal heb ik symbolen gebruikt die staan voor kracht en verbinding. Dat is voor mij ook waar de Eredivisie en voetbal voor staat. Ik hoop dat de spelers, clubs en supporters dit zullen herkennen en waarderen.”

Wij waarderen het in ieder geval ten zeerste Henk! Daarnaast willen we ook onze lof uitspreken richting de Eredivisie & Derbystar, want we vinden het heel tof dat ze voor een wat gedurfder ontwerp gaan, zonder het traditionele design van een voetbal teveel aan te tasten. Daar komt ook nog eens bij dat de bal er gewoon heel goed uitziet.

Leestip: adidas onthult de Champions League Finale bal & die is heel vet

Foto’s: Eredivisie