Fabregas heeft een geniale nieuwe manier van passen uitgevonden

Cesc Fabregas stond in zijn jaren bij Arsenal, Barça en Chelsea natuurlijk bekend als één van de beste passers ter wereld en dat is ‘ie natuurlijk niet verleerd in de korte periode die hij tot nu toe in het shirt van AS Monaco speelt. Sterker nog: hij heeft het naar een compleet nieuw niveau getild door een nieuwe manier van passing uit te vinden.

Nieuwe manier van passen

Er zullen misschien mensen zijn die twijfelen of Cesc het wel expres deed, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit de bedoeling was. Natuurlijk hebben we de video met de pass voor je klaarstaan, maar eerst proberen we het even uit te leggen. Het lijkt alsof hij de bal aanneemt door half op de bal te staan en direct over te gaan in een pass in één voetbeweging. Ge-ni-aal.

De tegenstander denkt druk te kunnen zetten omdat de aanname niet ideaal lijkt, maar weet vervolgens niet wat ‘m overkomt. De pass komt ook nog eens perfect aan en is zelfs het begin van een gevaarlijke counter. Op de vraag of hij de pass écht zo bedoelde heeft hij zelf het antwoord al gegeven.

Een heel groot applaus voor Fabregas. AS Monaco won de wedstrijd tegen Lyon overigens met 2-0, waardoor ze naar de zestiende plaats stijgen. Heel belangrijk in de strijd tegen degradatie dus. Blijft toch bizar dat AS Monaco dit jaar tegen degradatie strijdt.. Aan het trainingscomplex zal het in ieder geval niet liggen. Prachtig!