Dit is het nieuwe FC Bayern thuistenue voor komend seizoen

De Bayern München fans zullen met gemengde gevoelens terugkijken op dit seizoen. Natuurlijk werden ze weer kampioen, alweer voor de zesde keer op rij, maar Europees werden ze (onterecht) uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid. Weer geen Europees succes dus. Volgend seizoen zullen daar weer alle pijlen op gericht zijn, want laten we eerlijk zijn; kampioen worden ze toch wel. De thuiswedstrijden gaan ze in dit nieuwe tenue spelen.

FC Bayern thuistenue 2018/2019

Waar het thuisshirt vorig seizoen een klassieke look had door de dunne verticale strepen, voelt het nieuwe thuistenue wat moderner aan door de grafische print op de voorzijde. En toch heeft het ook wat retro vibes, want het design is geïnspireerd op de tenues uit de jaren ’80/’90. Een trend die sowieso de boventoon voert bij adidas, want ook de WK shirts zijn geïnspireerd op klassiekers van vroeger met een moderne twist.

Wat misschien nog wel opvallender is aan het tenue is dat de witte details grotendeels zijn ingeruild voor donkerblauwe. Precies het donkerblauw wat gebruikt werd bij het uittenue van het huidige seizoen. Die details zijn terug te vinden in de uiteindes van de mouwen, maar ook het broekje en de bovenste band van de sokken zijn donkerblauw. Wij vinden het wel voor een sterk geheel zorgen. Nog een detail: Qatar Airways is voor het eerst als mouwsponsor op het shirt geplaatst.

Het tenue zal voor het eerst gedragen worden tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Stuttgart. Het nieuwe FC Bayern thuistenue is hier verkrijgbaar.