Dit zijn de nieuwe dingen die we bij de FIFA 19 carrière modus gaan zien

De laatste jaren draait het voor de meeste FIFA spelers eigenlijk maar om één ding en dat is Ultimate Team. Begrijpelijk, maar ook wel zonde om een modus die je vroeger alleen maar speelde nu helemaal niet te spelen. Dan hebben we het natuurlijk over de carrière modus. Toch ziet EA Sports de waarde er ook nog in en dat was vorig jaar al duidelijk met de verbeteringen en met name de vernieuwde transferonderhandelingen. Volgend jaar gaan ze weer wat stapjes verder en gaan ze de beste carrière modus ooit neerzetten. De volgende 3 dingen zijn door EA al bevestigd.

Champions League

Na jaren van afwezigheid heeft de UEFA Champions League Konami’s PES verlaten en is het terug bij EA Sports FIFA. Dat zorgt direct voor een grote verandering in de carrière modus en er wordt verwacht dat EA Sports groots gaat uitpakken met het miljardenbal. Zo zullen er verschillende filmische stukjes toegevoegd worden, zodat de carrière modus een zo realistisch mogelijke ervaring worden. Als je geplaatst bent voor de Champions League of Europa League, zul je de loting kunnen checken alsof je het op tv ziet.

Manager customizen

Bij de start van je carrière moet je een manager kiezen en tot nu toe was daar weinig aan te veranderen, maar bij FIFA 19 zal de manager qua uiterlijke kenmerken zeker aan te passen zijn. YouTuber Futmentor heeft in beeld gebracht hoe dat er uit zou kunnen zien. Dit is dus niet per se hoe het eruit gaat zien, maar hoe het eruit kán gaan zien. Je ziet ‘het kluisje’ van de manager, waardoor de look van de manager regelmatig te wijzigen is.

Persconferenties

Het perspraatje kwam in eerdere FIFA’s al voor, maar dat was altijd via de mail en tekst. Bij FIFA 19 ga je serieuze persconferenties houden die als filmische fragmenten in beeld worden gebracht. Je krijgt vragen vanuit de zaal en op die vragen kun je op verschillende manieren antwoorden. Een beetje hetzelfde als bij The Journey en de transferonderhandelingen. Jouw antwoorden als manager kunnen dan ook gevolgen hebben voor de rest van je carrière. Dat zou er als volgt uit kunnen zien.

We zijn in ieder geval blij dat FIFA naar de community heeft geluisterd met betrekking tot de carrière modus en dat het waarschijnlijk de beste ooit gaat worden. En da’s toch wel fijn als je al dat online geweld van Ultimate Team effe beu bent.

Iets anders volledig nieuws wat we in FIFA 19 gaan zien is de modus ‘House Rules’ die zowel on- als offline gespeeld kan worden. De FIFA Street fans gaan dit sowieso geweldig vinden, maar wij denken dat dit zomaar de vetste modus van heel FIFA 19 kan gaan worden.