Dit zijn de belangrijkste nieuwe features in FUT 20 (inclusief nieuwe ICONS)

Deze week werden al verschillende nieuwe features van Pro Clubs in FIFA 20 onthuld, maar het valt niet te ontkennen dat FUT verreweg de belangrijkste modus is binnen FIFA. Ook bij FIFA 20 zal dat niet anders zijn en dus is er weer flink wat tijd en geld in de ontwikkeling van FUT gestopt. We moeten zeggen dat zich dat wel heeft uitbetaald, want deze nieuwe features zijn wel tof. We behandelen eventjes de belangrijkste, want anders wordt dit artikel veel te lang.

FUT Friendlies

Dit is wat ons betreft meteen de vetste nieuwe feature. FUT Friendlies is een nieuwe hub om lokaal of online FUT te spelen met vrienden, zoals online tegen vrienden spelen in de normale 11 vs 11 gameplay, maar je kunt ook met of zonder huisregels (House Rules) spelen. Daarnaast zijn er vier compleet nieuwe manieren om te spelen:

Max Chemistry – Hierin zijn de restricties van een team met chemistry bouwen weggehaald. Ongeacht welke positie je een speler zet en of hij een link heeft met zijn teamgenoten, de spelers krijgen allemaal een boost en 10 chemistry. Je team heeft ook sowieso 100 chemistry.

Swaps – Bij de start van de wedstrijd worden 3 random spelers van jouw team met die van jouw tegenstander gewisseld. Krijg je zijn 3 beste en lever jij 3 bronzen spelers in of wordt het wel een gelijkwaardige ruil? Vette toevoeging is dat je 2 punten krijgt als je scoort met een speler die eigenlijk van je tegenstander is.

Mystery Ball – Elke keer als de bal het veld verlaat komt ‘ie terug als een nieuwe ‘Mystery Ball’ type. Elke bal heeft een eigen goal waarde die varieert van 1 tot 3 goals en geeft de speler die de bal heeft een boost (superkracht). Dit zorgt voor over de top effecten op het gebied van schieten, dribbelen, passen of sprinten. Bij de krachtige ‘All Ball’ zullen al die eigenschappen een boost krijgen.

via GIPHY

King of the Hill – Uit het niets zal in de aanvallende zone een ‘control zone’ verschijnen. Je moet daar met de bal in zien te komen en zo lang mogelijk de bal vast houden. Hoe langer je de bal vast houdt, des te meer punten je krijgt. De zone wordt wel kleiner naarmate je er langer in blijft. De puntentelling gaat maximaal tot 3 en dan zal de zone verdwijnen.

via GIPHY

Personalisatie van je club

Als je een eigen club creëert dan wil je ook echt het gevoel hebben dat het jouw club is. Dat gevoel zal flink versterkt worden in FIFA 20. Creëer een volledige unieke FUT Club met nieuwe Club Personalisatie waarin je kunt genieten van nieuwe op maat gemaakte tenues, logo’s, spandoeken en andere aankleding voor je stadion, vieringen en nog veel meer.

Doelstellingen

Spelers kunnen de manier waarop ze FUT spelen aanpassen met nieuwe manieren om progressie te maken en hun FUT Club te personaliseren. Dit kan met een reeks gegroepeerde taken die voor een bepaalde tijd beschikbaar zijn voor meer complexe en waardevolle doelstellingen. Er zullen in totaal 6 type doelstellingen zijn: dagelijkse doelstellingen, wekelijkse doelstellingen, seizoensdoelstellingen, dynamische doelstellingen, ‘foundation’ doelstellingen en ‘milestones’ doelstellingen. Meer over die doelstellingen kun je hier vinden.

Selectie management

Dit zorgde door de omslachtigheid nog wel eens voor frustratie, maar een opnieuw ontworpen selectiescherm stelt spelers voor het eerst in staat om hun actieve selecte, de transfermarkt en clubcontent snel te bekijken vanaf één locatie. Ideaal.

Nieuwe FIFA 20 ICONS

Uiteraard zullen er ook weer nieuwe Icons toegevoegd worden en een aantal daarvan waren al bekend gemaakt. Die nieuwe Icons worden overigens aangevuld met alle Icons die er in FIFA 19 ook in zaten. Er volgen later nog meer nieuwe Icons, maar tot nu toe zijn dit de nieuwe: Zinedine Zidane, Andrea Pirlo, Didier Drogba, Ian Wright, Ronaldo Koeman en Carlos Alberto.

Op Reddit denken ze trouwens al te weten wie de nieuwe Icons zijn die nog aangekondigd moeten worden. De silhouetten verraden namelijk wel het een en ander en op basis daarvan denken ze dat dit de andere nieuwe Icons gaan worden van links naar rechts: Kaka – Cahill – Essien – Garrincha – Cafu – Ian Rush – Hugo Sanchez – John Barnes – Kenny Dalglish.

Zoals we al zeiden hebben we in dit artikel alleen de wat ons betreft belangrijkste nieuwe features behandeld, maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Hier vind je het overzicht met alle nieuwe features, inclusief uitgebreide uitleg.