Nieuwe FIFA 18 gameplay video toont veranderde voorzetten

We moeten nog even wachten totdat we FIFA 18 echt kunnen spelen, maar gelukkig geeft EA af en toe een glimp van hoe het eruit komt te zien en wat er allemaal verandert. Eén van de aspecten die misschien wel de meest rigoureuze verandering ondergaan zijn de voorzetten. In FIFA 18’s laatste video tonen ze het nieuwe voorzetten mechanisme en dat ziet er behoorlijk anders uit dan in FIFA 17.

FIFA 18 voorzetten

Hoewel we nog niet veel meer inzicht krijgen in hoe het precies werkt, zien we wel de verschillen. Zo zijn er andere soorten voorzetten mogelijk, zoals de ‘lob-voorzet’. Het grootste verschil zit ‘m volgens Dream Team FC in het gewicht van de bal. Dat klinkt misschien raar, maar hierdoor kun je de voorzet met meer precisie en curve geven. Het lijkt erop dat de vroege voorzet met veel curve een heel gevaarlijke gaat worden in FIFA 18. Hieronder zie je welke voorzet-mogelijkheden er zijn en hoe het er in de gameplay uitziet.

Het aftellen tot de officiële release datum van 29 september gaat dus gewoon verder, maar gelukkig zal er eerst een demo komen die iedereen eerder kan spelen. Hier vind je meer info over die demo en nieuws over The Journey deel 2.