Het nieuwe thuistenue van Juve gaat met 116 jaar traditie breken

We zitten nog volop in de ontknoping van verschillende competities, maar dat is tegelijkertijd ook de periode waarin we de eerste nieuwe tenues voor komend seizoen te zien krijgen. Liverpool heeft het nieuwe thuistenue zelfs al officieel gepresenteerd. Bij andere clubs gaat het in deze periode vooral om ‘gelekte’ tenues en de meest recente lek is die van Juventus. En dat is toch wel een heel bijzondere, want adidas en de Italiaanse topclub gaan met 116 jaar traditie breken.

Nieuwe Juventus thuistenue

Voor het eerst sinds 1903 wordt het namelijk geen zwart en wit gestreept shirt. Volgend seizoen gaat de Oude Dame in een half om half desing spelen à la Feyenoord, maar dan met een roze streep over het midden. Ondanks dat we het eigenlijk helemaal geen lelijk shirt vinden zal het ongetwijfeld voor bakken kritiek zorgen, want het iconische zwart en wit gestreepte design staat synoniem aan de club Juve. Supporters zijn er meestal niet zo blij mee als er ‘gespeeld wordt met de cultuur van de club’.

Ook de achterkant van het shirt is behoorlijk opvallend. Daar is namelijk een groot zwart vlak waar de naam en het rugnummer van de spelers komen te staan. Uiteraard om het leesbaar te maken, maar zo’n groot vlak komt de schoonheid van het shirt niet echt ten goede. De drie adidas strepen zijn trouwens beperkt tot op de schouders en dat is wel een pluspuntje.

Nogmaals, we vinden het op zich best een mooi shirt, maar bij Juve hoort gewoon een gestreept design. Daarbij zorgt zo’n half om half design ervoor dat je op de rug een groot vlak moet hebben om de naam en het rugnummer zichtbaar te maken, tenzij die er in een andere kleur op komen te staan.

Liverpool wél met strepen op het nieuwe thuistenue

Eerder in dit artikel zeiden we al dat Liverpool het nieuwe thuistenue voor komend seizoen al gepresenteerd heeft en daarom willen we ‘m ook even met jullie delen. Het design is geïnspireerd op de vroege jaren ’80 toen ze met dunne strepen op het shirt speelden. Classy.

Bron: GiveMeSport