Het nieuwe Liverpool derde tenue heeft een Nederlands tintje

Vandaag presenteerden Liverpool en New Balance het nieuwe derde tenue voor komend seizoen en wat natuurlijk direct opvalt is het Nederlandse tintje. Oranje is namelijk de kleur die de boventoon voert. Het is geïnspireerd op het uitshirt waarin Liverpool in 2001 de treble (UEFA Cup, League Cup en FA Cup) won.

De Merseyside club hoopt natuurlijk dat het ze komend seizoen dezelfde successen gaat opleveren. Een ding is zeker: Gini zal zich goed voelen in dit tenue.

Liverpool derde tenue

Na Liverpool’s vorige fluoriserend gele derde tenue kiezen ze nu dus weer voor een zeer opvallende kleur met knaloranje. Het oranje wordt gecombineerd met zwart en die combinatie is in het hele tenue, van top tot teen te zien. Het shirt heeft een vrij unieke kraag gekregen en andere leuke details zijn het speciale 125 years clublogo en de beroemde Bill Shankly quote “You must believe that you are the best and then make sure that you are” die verwerkt is in het shirt.

Het nieuwe Liverpool derde tenue is nu hier verkrijgbaar. Heb je het nieuwe thuistenue van Liverpool trouwens al gezien? Wat ons betreft hoort die bij de beste elf voetbalshirts die tot nu toe gelanceerd zijn.