Nike & Tottenham Hotspur kondigen gigantische nieuwe deal aan

In de zomer van 2017 nam Tottenham Hotspur afscheid van kledingsponsor Under Armour en werd de stap gezet naar Nike. Een team met de ambities om tot één van de grootste clubs uit te groeien had namelijk een partner nodig die dat mogelijk maakt (op financieel gebied). Inmiddels is die deal alweer vernieuwd en verlengd. En niet zo’n beetje.

Nieuwe Nike x Tottenham Hotspur deal

Spurs voorzitter Daniel Levy kondigde het nieuws aan tijdens het geven van een stadion-update (daarover later in dit artikel meer). De details over het jaarlijkse bedrag dat Nike gaat betalen in de nieuwe deal zijn nog niet bekend, maar wat het is vooral de lengte van het contract wat zo gigantisch is.

De deal is namelijk verlengd tot en met 2033. Dat is een contract van 15 jaar. Je kunt er vanuit gaan dat het jaarlijkse bedrag hoger zal zijn dan de huidige £30m en dat het dichterbij het bedrag van Chelsea komt. Zij krijgen jaarlijks £60m van Nike.

Voor Nike is het een vrij logische keuze om flink in de Spurs te investeren. Het is een grote & ambitieuze club met een grote impact in de wereldstad Londen (net als Chelsea) en er komt ook nog eens een gloednieuw stadion waarin ook NFL wedstrijden gespeeld gaan worden. De NFL wordt niet geheel toevallig gesponsord door Nike.

Nieuwe lening voor het nieuwe stadion

We zouden nog even terugkomen op het nieuwe stadion van de Spurs, want niet alleen de deadline voor de opening is al ver gepasseerd, ook de kosten zijn inmiddels veel hoger. Het zou zo’n £400 miljoen moeten gaan kosten, maar pas heeft de club nog een extra £237 miljoen moeten lenen om de extra kosten te betalen en om het stadion voor 2019 af te hebben. We zijn benieuwd of dat gaat lukken.

Om ervoor te zorgen dat er zowel voetbalwedstrijden als NFL wedstrijden in het nieuwe Spurs stadion gespeeld kunnen worden is er een heel bijzonder ‘Nederlands’ veld geïnstalleerd.

Bron: SoccerBible