Het nieuwe NYCFC thuistenue is een sterk staaltje ‘less is more’

Gisteren presenteerde New York City FC het nieuwe thuistenue voor het 2017 seizoen. Net als de rest van alle MLS-tenues worden ook die van de club uit the Big Apple door adidas geleverd. Het resultaat van het thuistenue is eigenlijk vrij eenvoudig, maar dat maakt het niet minder. Zeker niet. Het toont maar weer aan dat less wel degelijk more kan zijn.

NYCFC Thuistenue

De club uit New York heeft een beetje dezelfde luchtblauwe kleur als die je kent van City, maar dan met donkerdere navy blauwe accenten in de vorm van de uiteindes van de mouwen, adidas strepen op de schouder en de v-hals. Net als in het clublogo zijn er subtiele oranje accenten toegevoegd in de mouwen, nek en broekspijpen van het tenue. Als je denkt dat die vlag aan de linker onderzijde van het shirt die van Frankrijk is heb je het mis, want dat is de vlag van de stad van New York. Weet je dat ook weer.

nycfc 1

Leuk detail is trouwens dat de vijf buurten van New York in de kraag zijn verwerkt. De shirts zijn trouwens ook beschikbaar in kindermaten, zoals je in onderstaande video met Andrea Pirlo kunt zien. Hij had zelf het volgende te melden over het tenue:

“I am honored to put on this new jersey because it represents my new home, New York City. I am excited whenever I play in the City’s colors in front of all of our amazing fans at Yankee Stadium. ”

Leestip: Dit is waarom elke MLS-club met adidas als kledingsponsor speelt