Het nieuwe Tottenham stadion krijgt het meest bijzondere veld ter wereld

Afgelopen seizoen speelde Tottenham Hotspur haar thuiswedstrijden in het Wembley stadion en de laatste thuiswedstrijd was een klapper, want er werd met 5-4 gewonnen van Leicester. Ze speelden in Wembley vanwege de bouw van het gigantische nieuwe stadion (ruim 60.000 toeschouwers) dat bij de start van volgend seizoen klaar is. Dat nieuwe stadion is echter niet alleen maar voor voetbal gemaakt, want er moeten ook NFL wedstrijden gespeeld kunnen worden (2 per jaar). Enige probleem is echter dat een voetbalveld en een American Football veld anders zijn. Daar hebben ze bij Tottenham iets heel bijzonders op gevonden.

Verwisselbaar veld

Het bedrijf SCX heeft een innovatief systeem ontworpen waardoor het voetbalveld via rails in te trekken is, zodat het onderliggende NFL veld tevoorschijn komt als die gebruikt moet worden. Het voetbalveld bestaat uit drie verschillende secties en schuiven in elkaar als ze helemaal uitgeschoven zijn. In onderstaande video zie je de bijzondere constructie.

Het systeem is al uitvoerig getest op het trainingscomplex van de Spurs, dus we gaan er vanuit dat het allemaal prima zal werken. De nieuwe naam van het stadion lijkt trouwens ook al bekend te zijn.

Bron: Sport Bible