Nieuwe trailer van Amazon docu-serie over Leeds United maakt heel veel indruk

2018/2019 was een gemixt seizoen voor Leeds United. Trainer Marcelo Bielsa kwam binnen, maakte van een team waar niet heel veel van verwacht werd opeens een serieuze titelkandidaat, maar in de eindfase van de competitie ging het mis. Ze werden derde en in de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Premier League verloren ze van Derby County. Amazon komt binnenkort met een docu-serie over het tumultueuze seizoen.

Leeds United docu-serie ‘Take us Home’

In een zesdelige serie krijgen voetbalfans wereldwijd een uniek kijkje in de keuken van een heel bijzondere en typisch Engelse club. Behalve dat je helemaal mee kunt leven met het seizoen van de club, krijg je ook ‘achter de schermen’ beelden van incidenten zoals het ‘spygate’ schandaal waar de club betrapt werd op het bespioneren van trainingen van tegenstanders. Oh en als dat allemaal nog niet veelbelovend genoeg klinkt: het verhaal zal grotendeels ingesproken worden door Hollywood ster en Leeds fan Russell Crowe.

Man, man, dat is een hele sterke trailer. Engels voetbal op z’n best. In augustus zal de serie beschikbaar zijn via Amazon Prime. Nog zo’n ongelofelijk goede voetbaldocu-serie is die van Sunderland op Netflix. Als je ook maar een beetje van voetbal houdt is dat een dikke aanrader. Hier kun je de trailer van Sunderland ‘Til I Die checken.