Het nieuwe trainingscomplex van Leicester wordt ‘het meest geavanceerde van Europa’

Leicester City heeft een roerig seizoen achter de rug, met als dieptepunt natuurlijk het overlijden van de geliefde Thaise voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha. Eén van de dromen die deze man voor de club had was een nieuw trainingscomplex en dat lijkt er echt te gaan komen. De plannen zijn gepresenteerd en die beloven heel veel goeds. Dit complex zou in één klap bij de mooiste en meest geavanceerde van Europa horen.

Nieuw trainingscomplex Leicester City

De club traint al sinds 1963 op Belvoir Drive, maar over een aantal jaren zullen ze dus gaan verhuizen. Eén van de bedrijven die aan het complex gaat werken is KSS Design Group. Zij waren ook verantwoordelijk voor het werk bij het trainingscomplex van de Spurs, de nieuwe ‘main stand’ van Anfield en het ‘Number One Court’ op Wimbledon. Dat moet wel goedkomen dus. Volgens de experts die erbij betrokken zijn wordt het in ieder geval één van de meest geavanceerde complexen in Europa.

De plannen moeten uitgevoerd worden op een gebied van een kleine 75 hectare. Er is dan plek voor 12 full-size velden, verschillende kleinere veldjes, outdoor trainingruimtes en een indoor full-size veld dat in een gebouw staat met meerdere faciliteiten. Dat indoor veld is wat ons betreft ook het absolute hoogtepunt. Prachtig verwerkt in het groen en bijna de looks van een stadion.

In totaal zou het zo’n 100 miljoen pond gaan kosten. Veel meer details zijn er helaas nog niet bekend, maar dat komt ongetwijfeld later nog. De plannen zien er in ieder geval gruwelijk mooi uit. Een andere droom van de voorzitter is het uitbreiden van het King Power Stadium en ook dat lijkt in de toekomst wel te gaan gebeuren. Dan wil de club uitbreiden naar een stadion met een capaciteit van 40.000 toeschouwers.

Het meest geavanceerde trainingscomplex van Engeland (en wellicht Europa) staat trouwens in Manchester. In de blauwe kant van Manchester om precies te zijn. Je kunt het bizarre complex t.w.v. 200 miljoen pond (het dubbele van bovenstaande complex) hier checken.

Foto’s: KSS Design Group LTD