Nike presenteert de nieuwe Nigeria tenues en ze zijn weer té gruwelijk

In de aanloop naar het WK 2018 in Frankrijk werden natuurlijk een heleboel nieuwe tenues gelanceerd, maar weinigen zouden hebben voorspeld dat de grote winnaar op dat gebied Nigeria zou worden. Het thuisshirt dat door Nike werd ontworpen was een regelrechte hit, een instant classic en zelfs in een paar minuten tijd uitverkocht. Was ook niet gek als je het ons vraagt, want het is één van de betere tenues ooit. Dat kunnen ze niet meer overtreffen zou je denken, maar wat blijkt: het kan toch.

Nike Nigeria 2020 tenues

In 2020 gaan Nike & Nigeria gewoon verder waar ze in 2018 gebleven waren met opnieuw het thuistenue dat de hoofdrol grijpt. Het is geïnspireerd op de Agbada (een traditioneel gewaad dat men draagt in Nigeria), gemixt met design wat terugkomt in het moderne voetbal. Het patroon wat je op het tenue ziet is met de hand getekend en zeer symbolisch voor het Nigeriaanse erfgoed. Het logo van de Nigeriaanse bond is centraal geplaatst, met daaronder de Nike Swoosh. Geeft het shirt meteen een classic uitstraling.

Andere toffe details zijn de adelaarsveer die terugkomt in de naam en rugnummer van de spelers en ‘Naija’ dat in de nek van het shirt en op de achterkant van de sokken te zien is. Nu we toch bij de sokken belandt zijn: wow. Echt een toptenue van top tot teen.

Het uittenue is wat subtieler qua design, maar ook gewoon heel sterk. Het is geïnspireerd door Onaism, een traditionele artistieke beweging in Nigeria. Dat komt vooral terug in de uiteindes van de mouwen waar we opnieuw een adelaarsveer terug zien komen, maar dan vervormd. Nogmaals: een stuk subtieler dan het thuistenue, maar ook zeer nice.

Hoewel dat uittenue dus ook mooi is, weten wij net zo goed als jij dat je voor het thuistenue gaat. Snappen we. Doen wij ook. Helaas weten we nog niet precies wanneer het gelanceerd wordt, maar één ding weten we zeker: je moet er weer razendsnel bij zijn. Wat een tenues.