Nike & AIK leveren opnieuw een gruwelijk limited edition voetbalshirt

Vorige week lanceerde Nike en het Zweedse AIK een heel bijzonder voetbalshirt. Ten eerste omdat het om een limited edition ging, wat je niet vaak ziet bij voetbalshirts, en ten tweede omdat het volledig zwarte shirt ongelofelijk mooi is. Zo mooi zelfs dat de site van de club in no-time down ging omdat de belangstelling zo groot was. Dat trucje hebben ze nu weer herhaald, maar dan in een zeer stijlvolle witte uitvoering.

Waar het volledig zwarte shirt geïnspireerd was op het shirt uit 1901, hebben ze de tijd bij dit witte shirt nog iets verder teruggedraaid. Het is namelijk een ode aan het shirt uit 1900, toen de club haar eerste Zweedse landstitel won. Het mooie aan dit witte shirt is dat de details veel beter zichtbaar zijn dan bij de ‘blackout’ versie. De prachtige ‘AIK’ letters knallen er nu echt uit en dan is er nog dat schitterende clublogo.

AIK’s clublogo was het resultaat van een competitie die onder fans was opgezet om een nieuw logo te creëren. Het design Fritz Carlsson-Carlings won die competitie in 1898 en later werd het zelfs uitgeroepen tot mooiste clublogo in het voetbal. En terecht wat ons betreft. Het komt in ieder geval perfect tot zijn recht op dit witte canvas.

Hoe mooi het ook is, helaas is het shirt niet meer te verkrijgen. Had je de gruwelijke volledig zwarte uitvoering nog niet gezien? Dan kun je ‘m hier checken.