Nike viert ‘Black History Month’ met deze gruwelijke Vapor

Ieder jaar staat februari in het teken van ‘Black History Month’ en voor Nike is dat een reden om middels een heel vette limited edition voetbalschoen een ode te brengen aan de prestaties van donkergekleurde atleten op het gebied van sporten en daarbuiten. Behalve dat het design altijd weer gruwelijk is, is de boodschap dus nog belangrijker. Nadat de Mercurial Superfly en Magista al eens de ‘BHM treatment’ hebben gekregen is het nu de beurt aan de low cut Vapor XI.

Nike Mercurial Vapor XI ‘BHM’

De Vapor dient als een zwarte canvas waarop verschillend gekleurde speelse lijnen zijn aangebracht. Het representeert de roots van de verschillende communities die samen komen. Uiteraard mag het woord ‘Equality’ (gelijkheid) niet ontbreken en dat is te vinden op de inlegzool van de schoen. Het design wordt afgemaakt met een gouden omlijning van de Nike Swooshes en een matchend BHM logo op de hak van de schoen.

En gaan we deze schoenen ook om de voeten van grote sterren zien tijdens wedstrijden op televisie? Zeker weten, want de Mercurial Vapor XI ‘BHM’ zal een aantal wedstrijden gedragen worden door de Braziliaanse PSG-sterren Dani Alves en Neymar Jr. Deze spelers zijn door Nike uitgekozen om de boodschap uit te dragen aan de wereld. Bij de vorige Magista ‘BHM’ schoen was Blaise Matuidi de uitverkorene.

Een betere manier om ‘Black History Month’ onder de aandacht te brengen konden we niet bedenken. De Nike Mercurial Vapor XI ‘BHM’ is vanaf 15 januari hier verkrijgbaar. Je zult er waarschijnlijk wel behoorlijk snel bij moeten zijn, want de voorgaande ‘BHM’ kicksen waren altijd limited editions.

Neymar was onlangs nog het middelpunt van de aandacht omdat hij een doelpunt zeer opmerkelijk vierde. Dat deed hij door zijn Nike Vapor op zijn hoofd te zetten. Iedereen dacht aan een schaamteloze ‘Nike PR-stunt’, maar dat was niet de reden achter deze celebration.

Foto’s: SoccerBible