Nike brengt een ode aan Ronaldinho met deze prachtige Premier 2.0

Gisteren was alweer de 38ste verjaardag van misschien wel de beste en zeker de meest vrolijke voetballer ooit: Ronaldinho. Zijn carrière staat bol van iconische momenten, maar zeker ook van één iconische voetbalschoen. In zijn toptijd kreeg hij van Nike een wit met gouden Tiempo en gisteren vierde Nike de verjaardag van de Braziliaan met de lancering van de classic Premier 2.0 in diezelfde kleuruitvoering.

Nike Premier 2.0 ‘White & Metallic Gold’

Die ode aan Ronaldinho is slechts één van de redenen dat deze schoen zo ongelofelijk mooi is. Die kraakheldere witte lederen upper, de klassieke fold-over tong, de gouden Nike Swoosh, pure nostalgie in zijn meest prachtige vorm. Het brengt ons meteen terug naar de onnavolgbare acties, heerlijke passes en meesterlijke goals van de legendarische R10 die alle voetbalfans wereldwijd een glimlach op het gezicht toverde.

Er is echter meer aan deze schoen wat voor een glimlach op het gezicht zorgt, want waar de meeste voetbalschoenen tegenwoordig over de toonbank gaan voor een paar honderd euro is deze Nike Premier 2.0 hier al te pre-orderen voor zo’n €100. Beter wordt het niet toch?

Wel fan van zo’n klassiek paar kicksen, maar heb je ze dan toch liever in het zwart? Geen zorgen, die is er ook gewoon.

Foto’s: SoccerBible