Nike presenteert het vierde hoofdstuk van de CR7 voetbalschoenen

Op 12 augustus 2003 arriveerde de 18 jarige Cristiano Ronaldo in Manchester bij zijn nieuwe club. Hij verwachtte het United shirt met nummer 28 te dragen zoals hij dat deed bij Sporting, maar Alex Ferguson had andere plannen. Hij zei tegen Ronaldo: “Luister, ik wil dat je het nummer 7 krijgt.” Een legendarisch nummer, maar hij maakte de verwachtingen meer dan waar. Het vierde hoofdstuk van Nike’s Mercurial CR7 schoenen staat in het teken van die periode in Engeland, waar hij werd gesmeed tot de voetballer die hij nu is.

Nike CR7 Chapter 4 ‘Forged for Greatness’

De periode in Manchester was het begin van zijn grote succes. Hij verbeterde in Engeland niet alleen zijn skills, maar ook zijn lichaam onderging een transformatie van jewelste. “In de vijf jaar dat ik daar was leerde ik de kunst van het voetbal. We wonnen samen veel prijzen en het was een droom voor mij”, zegt Ronaldo.

Deze transformatie-jaren zijn de inspiratie voor het nieuwste CR7 hoofdstuk. Het design is geïnspireerd op heet ijzer dat gesmeed wordt, wat terug te zien is in de oranje en rode kleur die vanaf de zoolplaat overloopt in een metallic upper die van kleur veranderd. Het CR7 logo heeft een opvallende 7 gekregen ten opzichte van de “CR” letters om nog maar eens aan te tonen dat hij tegenwoordig één van de meest legendarische nummer 7’s van United (en de wereld) is. Op de hiel zijn de Romeinse nummers voor 28 te vinden, wat natuurlijk voor zijn verandering van shirtnummer staat.

Je kunt dus wel zeggen dat deze nieuwe kicksen een prachtige ode aan het vierde hoofdstuk van Ronaldo’s carrière is. De schoenen zullen zowel in de bovenstaande Superfly als onderstaande  Vapor en Nike FootballX varianten verkocht worden. De CR7 Chapter 4: ‘Forged for Greatness’ voetbalschoenen zullen vanaf 10 april hier verkrijgbaar zijn.

Leestip: Nieuw Nike contract gaat van Ronaldo een miljardair maken