De nieuwe Nike CR7 Chapter 6: Born Leader is een feest voor het oog

Nike is al een aantal jaren bezig om op een bijzondere manier het verhaal van Cristiano Ronaldo te vertellen. Dat doen ze door middel van 7 voetbalschoenen die speciaal voor de Portugees ontworpen zijn en ieder een eigen verhaal vertellen. Ze begonnen met de jeugd van Cristiano en inmiddels zijn we aangekomen bij hoofdstuk 6, dat zich richt op het heden. En we durven best te zeggen dat dit één van onze favorieten tot nu toe is!

Nike CR7 Chapter 6: Born Leader

Het is de eerste CR7 uitvoering van de nieuwe generatie Mercurial 360 en hij zit bom, maar dan ook echt bomvol speciale details. We zeiden al dat deze editie zich richt op het heden en dan voornamelijk op zijn rol als captain van Portugal. Hij droeg de aanvoerdersband voor het eerst op 6 februari, een dag na zijn 22ste verjaardag. Sindsdien heeft hij het record gezet van meeste wedstrijden als aanvoerder van Portugal. Chapter 6 staat dus volledig in het teken van zijn kwaliteiten als ‘Born Leader’ en dat komt op meerdere manieren terug.

De kleur van de schoen en de lijnen in de Nike Swoosh zijn een ode aan de geschiedenis van Portugal als land dat de wereld verkende via de zee, maar de kleur kan je ook bekend voorkomen vanwege het shirt dat Portugal droeg tijdens de gewonnen EK finale van 2016. Achter bij de hiel is de ‘C’ van captain verwerkt in een soort kompas, wat opnieuw een knipoog is richting de historie van Portugal. Tenslotte is op de hak een lichtblauwe en rode streep te vinden met gouden tekst. Precies de kleuren die de hoofdrol spelen in de nieuwste tenues die ze tijdens het WK 2018 gaan dragen.

Al met al gruwelijke kicksen die Cristiano voor het eerst zal dragen tijdens de interlands tegen Egypte en ons Oranje. De Nike CR7 Chapter 6: Born Leader is vanaf nu hier verkrijgbaar.

Wil je nu wel eens zien op welke nieuwe Portugal WK 2018 tenues deze schoenen geïnspireerd zijn? Die kun je hier checken. We verklappen alvast dat ze heel erg vet zijn.

Foto’s: SoccerBible