Nike presenteert het laatste hoofdstuk CR7 schoenen: de ‘Chapter 7’ Mercurial

In 2015 lanceerde Nike de eerste voetbalschoen uit de ‘CR7 Chapters’ serie. Een serie van 7 schoenen die speciaal voor Ronaldo ontworpen werden en allemaal een verhaal vertelde uit het persoonlijke leven en de voetbalcarrière van de Portugese superster. Nu is het tijd voor het laatste hoofdstuk: CR7 Chapter 7.

Nike CR7 ‘Chapter 7’ Mercurial

De serie kicksen vertelde het verhaal van Ronaldo via zijn geboorteplaats tot Sporting, Manchester United en Real Madrid. Bij dit laatste hoofdstuk wordt nog één keer teruggekeken en staat het iconische nummer 7 centraal. Dat nummer is namelijk in grote aantallen aanwezig op de schoen, maar dan in het klein. Het vormt een subtiele graphic op de voorvoet van de schoen. Die voorvoet is zilver, maar loopt al snel over in knalrood. Heel vet.

Onder de schoen is de zoolplaat van de hak in carbon fiber (koolstofvezel) geplaatst, wat een ode is aan de memorabele carbon fiber Mercurials uit 2008 die Ronaldo ook droeg. Om de schoen nog een persoonlijk tintje te geven is de handtekening van Ronaldo op de hiel te vinden.

Het is een prachtige afsluiter van deze bijzonder serie voetbalschoenen, maar het wil niet zeggen dat Ronaldo niet meer hét gezicht van Nike zal zijn. Hij zal namelijk nog wat ‘eigen voetbalschoenen’ gaan ontvangen, maar daar zullen we later meer over horen en schrijven. Cristiano is zelf in ieder geval ook heel blij met het resultaat, zoals je hieronder kunt zien.

De Nike CR7 ‘Chapter 7’ Mercurial is vanaf 20 september hier verkrijgbaar.