Nike presenteert het vijfde hoofdstuk van Ronaldo’s eigen voetbalschoenen

In de zomer van 2009 vertrok Cristiano Ronaldo vanuit Manchester naar Madrid voor het bedrag van €94 miljoen euro, wat toen het record was. Maar liefst 80.000 fans waren aanwezig bij de presentatie en daarmee werd voor Ronaldo duidelijk hoe groot Real Madrid is, maar ook hoe groot Ronaldo zelf is. In zijn eerste officiële wedstrijd scoorde hij meteen en daar is hij sindsdien niet meer mee gestopt.

Hij werd de speler die bijna elke La Liga mijlpaal het snelste bereikte: 50, 150, 200, 250 goals en de teller loopt nog steeds. Daarnaast werd hij ook de eerste speler die tegen elk team van La Liga in één seizoen wist te scoren. Deze ongekende prestaties zijn de inspiratie voor het nieuwste hoofdstuk in Nike’s CR7 lijn. Dit is Chapter 5: Cut to Brilliance.

Nike CR7 Chapter 5: Cut to Brilliance

De schoenen hebben een graphic gekregen die geïnspireerd is op een diamant. De witte basis glittert wanneer het onder het licht wordt gehouden. In de upper zijn multi-color knit details verwerkt die herkenbaar zijn bij de diamant. Ook de manier waarop het CR7 logo op de binnenkant van de voet staat is een verwijzing naar de diamant.

Op de hak van de schoenen is het bovenaanzicht van een briljant geslepen diamant geplaatst met de datum van Ronaldo’s debuut in Madrid erbij. Daarboven is de tekst ‘El Sueño del Niño’ (de droom van de jongen) geplaatst. Dit was namelijk de precieze tekst die Ronaldo zei tegen het designteam van Nike toen hij zijn gevoel van deze transfer moest omschrijven.

Ronaldo zelf heeft natuurlijk ook nog het een en ander te zeggen over deze parels van voetbalschoenen. ‘De details van de witte schoenen – de kleur, de diamanten – ze zijn prachtig. Ze zijn cool. Ik weet 100% zeker dat de mensen ze mooi gaan vinden.’ In onderstaande video vertelt hij nog meer over de stap naar Madrid en zijn nieuwe kicksen.

De Nike CR7 Chapter 5: Cut to Brilliance is vanaf 29 september hier verkrijgbaar, maar door je hier alvast in te schrijven maak je extra kans op een paar van deze parels. Want dat zijn ze zeker.

Het is trouwens pas een paar dagen geleden dat Nike een ander bijzonder paar voetbalschoenen presenteerde. Samen met EA Sports werkten ze namelijk aan een speciale ‘FIFA 18 Hypervenom’. Die kun je hier checken.

Uitgelichte foto: Unisport