Lieke Martens speelt hoofdrol in sterke nieuwe Nike ‘Dream Further’ commercial

Bij de combinatie Nike en voetbal zullen de schoenen en shirts waarschijnlijk het eerste in je opkomen, maar misschien zijn ze wel het beste in commercials maken in aanloop naar grote toernooien. Dat zagen we al heel vaak bij het mannenvoetbal, maar nu hebben ze er ook een gemaakt voor het vrouwenvoetbal. Daarbij is één van de hoofdrollen weggelegd voor onze eigen Lieke Martens.

Nike ‘Dream Further’ commercial

Eigenlijk mag je die video’s die Nike maakt niet eens een commercial noemen, maar gewoon een korte film. Deze keer is ‘ie gericht op het WK vrouwenvoetbal 2019 en daarin zijn heel veel sterren te zien, zoals Neymar, Coutinho en Piqué, maar natuurlijk ook de beste vrouwen zoals Kirby, Henry, Kerr, Dunn en natuurlijk Lieke Martens.

De film volgt de jonge Maleka die aan de hand van Lieke Martens het veld mag betreden. De titel ‘Dream Further’ zegt al veel over de film, want Maleka wordt gevolgd in een toekomst waar Barça gecoacht wordt door een vrouw en waar Neymar een best-stelling FIFA voor vrouwen speelt op zijn console. Dingen waar de jonge Maleka allemaal over mag dromen aan de hand van haar voetbalidolen. Een mooie boodschap heel mooi in beeld gebracht.