Nike dropt de gloednieuwe Tiempo 8 direct in twee gruwelijke kleuruitvoeringen

Het was zo’n twee jaar geleden dat de Tiempo 7 aan het grote publiek voorgesteld was, dus we wisten wel dat de Tiempo 8 eraan zat te komen, maar toch heeft Nike ons met deze lancering verrast. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze ‘m direct in twee kleuruitvoeringen droppen. De iconische Tiempo is nu dus al helemaal klaar voor een nieuw seizoen. De schoen gaat na Ramos en Piqué trouwens ook een nieuw gezicht krijgen: Virgil van Dijk. Cool.

Nike Tiempo 8

Voordat we het over de verschillende kleurtjes gaan hebben is het natuurlijk het belangrijkste om eerst naar de upgrades te kijken ten opzichte van de Tiempo 7. De slogan achter de schoen is ‘de zachtste touch voor de hardst werkende spelers’ en dat proberen ze waar te maken met een premium naadloze kangoeroeleer upper met een heel tof diamantvorm design.

Andere upgrades zijn de Quadfit mesh-voering en de Flyknit Tunnel Wraps die de voet grip geven in de schoen. Hierdoor beleeft de voet meer support en voelen spelers zich nog veiliger. Dit voel je vooral om het midden van de voet, uiteraard zonder een greintje comfort te verliezen. Wat hetzelfde is gebleven ten opzichte van de Tiempo 7 is de Hyperstability zoolplaat voor grip in alle mogelijke richtingen. Volgens Nike de perfecte schoen voor de centrale verdedigers en centrale middenvelders.

Nike Tiempo 8 ‘Under the Radar’

Dan zijn we aangekomen bij de kleuruitvoeringen en die zijn gewoon gruwelijk. Hierboven zag je al wat van de beide kleurtjes voorbij komen en dit is de zwarte variant met blauwe details. Het zwart lijkt soms een beetje op grijs, maar is toch echt zwart. Zo’n combo met blauw kan sowieso niet fout gaan, maar bij deze nieuwe Tiempo ziet dat er toch wel heel bruut uit.

Nike Tiempo 8 ‘Nouveau’ Edition

Deze witte uitvoering is toch wel onze favoriet. Zo stijlvol, zo classy, gewoon perfect. Een kraakhelder witte upper met parelmoer Nike Swoosh maken dit bijna letterlijk een parel van een schoen. Ja, het is wat lastiger om ze schoon te houden, maar op deze kicksen loop je erbij als een baas. We gaan er ook vanuit dat Virgil veel op deze schoenen gaat spelen. Past toch wat beter bij het Liverpool thuistenue.

Of je de zwart met blauwe of witte nou het mooiste vindt, één ding is zeker: de Nike Tiempo 8 maakt een gruwelijke eerste indruk en als je nog nieuwe voetbalschoenen zoekt voor volgend seizoen, dan zouden dit ze zomaar kunnen zijn. De nieuwe Nike Tiempo 8 is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible