Nike dropt de nieuwe Mercurial 360 in een gruwelijke zwarte uitvoering

Het is pas zo’n anderhalve week geleden dat Nike de nieuwe generatie Mercurial aan de wereld presenteerde in een opvallende oranje kleuruitvoering, maar het heeft niet lang geduurd voordat de volgende colourway alweer gepresenteerd is. De meest innovatieve schoen uit de Nike stal heeft deze keer een wat traditionelere kleur gekregen en dat vinden wij helemaal mooi.

Nike Mercurial 360 ‘Black / Orange’

Eigenlijk is de kleurencombinatie precies hetzelfde als bij de launch colourway, maar dan omgedraaid. De oranje upper is zwart geworden en de zwarte details zijn oranje geworden. Een heel simpele, maar effectieve manier om de schoen een volledig andere look te geven. De showpik zal voor het oranje kiezen en de wat meer ‘down to earth’ speler heeft nu een zwarte schoen om te kiezen. Perfect wat ons betreft.

Ondanks dat er op technologisch gebied niks veranderd is ten opzichte van de schoen die anderhalve week geleden gepresenteerd is, willen we nog even ingaan op de belangrijkste innovaties in deze schoen. De Mercurial Superfly 360 en Vapor 360 omhult de volledige voet in Nike Flyknit. Deze nieuwe innovatie omhelst de voet en elimineert lege ruimtes tussen de voet en de zoolplaat. Het elimineert de zoolplaat zelfs helemaal. Zonder een zoolplaat is de inlegzool verbonden met een nieuw intern chassis dat gericht is op maximale responsiviteit. Het chassis is per individuele maat ontworpen via computer programmering.

De opmerkelijke noppenconfiguratie is geïnspireerd op de klauwen van cheeta’s, zodat spelers op maximale snelheid veel grip hebben en gemakkelijk kunnen stoppen, kappen en draaien. Je balcontrole zou beter dan ooit moeten worden met de nieuwe upper die volledig verweven is met Nike’s ‘All Conditions Control (ACC) voor een optimale touch in alle weersomstandigheden.

De zwarte Nike Mercurial 360 zal vanaf 26 februari hier verkrijgbaar zijn. Toch meer interesse in de oranje kleuruitvoering? Dan kun je die hier checken, inclusief nog meer info over de meest innovatieve Nike voetbalschoen.

Foto’s: SoccerBible