Nike en Cristiano Ronaldo presenteren een nieuwe Air Max 97 CR7

Sneakerhead en Ronaldo fan? Dan ben je hier aan het goede adres, want Nike geeft Cristiano Ronaldo zijn tweede signature sneaker. In oktober 2017 werd een gouden versie van de Air Max 97 CR7 gelanceerd en dat was het begin van de ‘Patchwork’ Air Max 97 serie. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en staat een nieuwe kleuruitvoering klaar om gedropt te worden. Wij vinden ‘m heel tof.

Nike ‘Patchwork’ Air Max 97 CR7

Bij het zien van de sneaker zul je wel snappen dat de ‘University Red’ kleur geïnspireerd is op de Portugese achtergrond van Cristiano. Deze rode kleur wordt gecombineerd met metallic gouden details. Het vetste detail is echter toch het ‘patchwork’ en daar zit een heel mooi verhaal achter.

Als kleine jongen had Ronaldo maar twee paar schoenen. Eentje om op te spelen en eentje voor op school. Dat laatste paar bleef altijd netjes, maar in zijn ‘speelschoenen’ kwamen altijd gaten doordat hij eindeloos in de straat voetbalde. Elke keer als zo’n gat ontstond naaide zijn moeder deze dicht. Dit verhaal was voor Nike inspiratie voor de creatie van een Nike Air Max 97 CR7 versie. De ruwe, gestikte naden op deze Air Max 97 refereren aan de schoenen die hij vroeger droeg.

Wij zijn sowieso al fans van de classic Air Max 97, maar deze toffe details geven de sneakers toch wat extra’s. Het zal wel vrij lastig worden om ze in handen te krijgen, want ze zullen waarschijnlijk in gelimiteerde aantallen verkrijgbaar zijn. De Nike Air Max 97 CR7 ‘University Red’ zal binnenkort via de Nike SNKRS app en geselecteerde retailers gelanceerd worden.

De kans dat we ooit een zwarte Air Max 97 CR7 gaan zien is trouwens heel klein, want hij weigert om op zwarte voetbalschoenen te spelen. Daar heeft hij ook een verrassend goede reden voor.