‘Nike en Tottenham bereiken overeenkomst over sponsorcontract’

Het hing al even in de lucht, maar het lijkt nu definitief te gaan gebeuren: Tottenham neemt afscheid van Under Armour als kledingleverancier en heeft een contract afgesloten met Nike. Het is een overgang die bij de ambities van the Spurs passen, want met het extra geld en het aanstaande nieuwe stadion gaan ze een ultieme poging doen om zich te nestelen in de top van Engeland. Het is in ieder geval een gigantische stijging ten opzichte van de 10 miljoen pond die ze jaarlijks van Under Armour kregen.

De sponsordeal

De Daily Mail meldt dat de deal afgerond is en dat de Noord-Londenaren vanaf volgend seizoen in Nike tenues zullen spelen. Volgens journalist Charles Sale zal Nike jaarlijks een bedrag van 25 miljoen pond (ongeveer €30 miljoen) betalen om de kleding te leveren. Een megabedrag natuurlijk, maar dat is niets in vergelijking met de nieuwe deal die Chelsea met Nike sloot t.w.v. 60 miljoen pond per jaar. Ze krijgen jaarlijks wel meer dan Manchester City, maar we verwachten dat zij vrij snel een verbeterd contract krijgen. Hieronder zie je een overzicht van de meest waardevolle sponsorcontracten in de Premier League.

shirtsponsors-premier-league

De fans van Tottenham zullen gematigd tevreden zijn over dit bedrag. Het is natuurlijk heel veel geld, maar het gigantische verschil met Chelsea’s contract zal voor veel jaloezie en scheve gezichten zorgen.

Leestip: Het nieuwe stadion van Tottenham krijgt de duurste seizoenskaarten ter wereld

Bron: Daily Mail