Nike opent 2018 met de gloednieuwe ‘Fast AF’ collectie

We hebben er bijna een volledige maand op moeten wachten, maar Nike heeft 2018 eindelijk geopend met een nieuwe collectie voetbalschoenen. De laatste ‘Fire & Ice’ collectie is dus passé en vanaf nu gaan de grootste Nike sterren op de nieuwe ‘Fast AF’ collectie spelen. ‘Fast AF’ staat trouwens voor ‘Fast Audacious Football’ en dus niet voor ‘Fast as F*ck’. Een opvallende afwezige in dit pack is trouwens de Mercurial, maar daar komen we later op terug.

Nike ‘Fast AF’ collectie

De schoenen die we wel gewoon in deze collectie terugzien zijn de Hypervenom, Magista en Tiempo. Nike heeft met het ‘Fast AF’ thema geprobeerd om de schoenen er sneller uit te laten zien dan ooit. Of dat ook gelukt is laten we even in het midden, maar wat we wel kunnen zeggen is dat ze er stuk voor stuk heel goed uitzien. Bij de Hypervenom en Magista is gebruik gemaakt van een donkergrijze en oranje combinatie, terwijl de klassieke Tiempo een zwarte upper met oranje details heeft gekregen. Op technologisch gebied is er in ieder geval niets veranderd.

Nike Hypervenom III ‘Fast AF’

Nike Magista II ‘Fast AF’

Nike Tiempo VI ‘Fast AF’

Zoals je ziet hebben we geen woord gelogen toen we zeiden dat ze er stuk voor stuk heel goed uitzien. De volledige Nike Fast AF collectie kun je nu hier bestellen.

Waarom ontbreekt de Mercurial?

We zeiden het in de intro al, maar de opvallende afwezige is dus de Mercurial. Als een schoen ontbreekt in een nieuwe collectie kun je er vanuit gaan dat er op zeer korte termijn een nieuwe generatie van die schoen gepresenteerd wordt en dat is ook het geval bij de Mercurial. In de eerste helft van februari wordt namelijk de volledig nieuwe Mercurial-lijn gelanceerd. Zodra dat het geval is zullen wij daar uiteraard als eerste over schrijven, dus hou onze Facebook pagina en website in de gaten!

Nike is sinds afgelopen seizoen trouwens de sponsor van het Zweedse AIK Solna en vorige week presenteerden ze samen een heel bijzonder volledig zwart tenue. Wat ons betreft is het ook meteen één van de vetste limited edition voetbalshirts ooit.

Foto’s: SoccerBible