Nike lanceert de nieuwe Nike FC collectie en hij is vetter dan ooit

Dit is niet de eerste keer dat we over Nike FC schrijven. Zeker niet. De ‘Football meats Fashion’ lijn van het Amerikaanse merk levert elk jaar behoorlijk vette items af, maar zo dik als dit jaar hebben we eerlijk gezegd nog niet gezien. Met name de ‘voetbalshirts’ uit deze collectie wil je gewoon elke dag, naar elk festival en feestje dragen.

Jasjes, hoodies, broeken, shirts, caps, van alles zit in deze nieuwe Nike FC Collectie. Eerst was dit nog een sportieve performance collectie, maar met deze drop is Nike FC gewoon keiharde streetwear geworden.

Nike FC Collectie 2018

Hieronder zie je de kledingsstukken. Twee van de modellen herken je ook vast wel: Marco Asensio en Ousmane Dembele. Met name het eerste shirt wat Asensio draagt vinden we gruwelijk. Je ziet ‘m ook in de omgekeerde kleuren, waarbij zwart dus de boventoon voert. Ook heel dik.

Het jasje met de korte mouwen is behoorlijk apart, maar ook deze vinden we wel aardig. Ook onderdeel van deze nieuwe collectie, maar niet opgenomen in deze fotoshoot zijn een aantal bont gekleurde en opvallende ‘trainingsshirts’. Dat klinkt vrij suf, maar dit kun je zo aan richting een festival.

 nike f.c. trainingsshirt - zwart/rood - voetbalshirts

Wij zijn zwaar onder de indruk van, wat ons betreft, de gaafste Nike FC collectie tot nu toe. Een deel van deze collectie is zelfs nu al hier te koop  en een deel is nu te pre-orderen. We vermoeden dat je wel redelijk rap moet zijn, want de bonte shirts van Nigeria gingen ook in een recordtempo over de toonbank.