Nike steekt klassieke Air GX uit 1997 in een gruwelijk Hypervenom jasje

Het was het jaar 1996 toen Nike de beroemde Montebelluna fabriek opende om next level voetbalschoenen te gaan maken. Een jaar later kwam het eerste product uit de pijpleiding en dat was de Air GX (foto’s hieronder). Nu, 20 jaar later, wordt die fabriek nog steeds gebruikt om de meest bijzondere en exclusieve voetbalschoenen te maken met de hoogste mate van vakmanschap, precies naar de wensen van de beste atleten zoals Ronaldo en Hazard. Zij zullen altijd op schoenen uit deze fabriek spelen en zijn altijd nét wat anders dan de schoenen van jou en mij.

Nike Hypervenom GX

Om de verjaardag van de eerste schoen uit deze fabriek te vieren heeft Nike de OG kleuruitvoering in een Hypervenom jasje gestoken en dat resultaat is ronduit gruwelijk. De schoen uit ’97 zegt ook veel over hoe hard de markt veranderd is, want de toevoeging van de blauwe kleur werd toen als gedurfd gezien. De kleuren zijn nu 20 jaar later exact gekopieerd, maar aan het materiaal is wel het een en ander veranderd.

De schoenen bestaan uit een mix van Alegria leer en Nike Flyknit, waardoor ze 335% lichter zijn dan de originele Air GX. De iconische lijnen op de voorvoet zijn behouden, maar dan zonder dat het leer gewatteerd is. Ook de oversized tong is weggelaten, maar het asymmetrische vetersysteem is nog wel aanwezig. Hierdoor wordt een wat groter schietvlak gecreëerd op de wreef.

Tenslotte zijn er ook nog een aantal details die het team van Montebelluna eren, waarvan een aantal leden er zelfs sinds de eerste Air GX bij waren. Het Montebelluna logo met de Italiaanse kleuren is op het schoenentasje, de inlegzool en op de hiel geplaatst. Italië’s vlag is ook als een geweven label op de buitenkant van de voet geplaatst. Tot slot is er ook nog het Alegria leer symbool op de upper, inclusief het nummer 20 ter ere van de twintigste verjaardag.

Tijdens de derby van Milaan zullen de spitsen aan beide zijden deze bijzondere kicksen gaan dragen, maar helaas zal alleen de blauwe variant te koop zijn. Maar zoals je waarschijnlijk al verwachtte is deze Nike Hypervenom GX in beperkte aantallen beschikbaar, dus mocht je een paar willen scoren dan moet je er snel bij zijn. Je kunt ‘m hier bestellen.

Sowieso wel een fan van classic Nike’s? Dan vind je deze Premier 2.0 waarschijnlijk heel cool.

Foto boven: Unisport