Nike & Inter vieren 20-jarige samenwerking met heel vet mash-up shirt

Het huidige seizoen is een bijzondere voor de samenwerking tussen Nike en Inter, want het is alweer het twintigste seizoen dat het Amerikaanse merk de tenues voor de Milanese grootmacht maakt. De tenues die de club dit seizoen draagt zijn al een ode aan die mijlpaal, maar de ultieme ode is vandaag gepresenteerd. Een heel vet design met 10 shirts in 1. Vijf op de voorkant en vijf op de achterkant.

Nike x Inter 20th anniversary mash-up shirt

Natuurlijk zijn er niet zomaar wat shirts uit de historie tussen Nike en Inter gepakt, maar zit er per shirt een gedachte achter. ‘Sommigen zijn synoniem aan grote overwinningen, terwijl anderen favorieten onder de fans waren,’ zegt Pete Hoppins, Nike Football Apparel Senior Design Director. ‘De echte uitdaging was om de verschillende gestreepte patronen goed samen te laten werken.’

Eén van de shirts die in deze mash-up terugkomen is het eerste Inter shirt gemaakt door Nike uit 1998-99, die gedragen werd door de legendarische spits Ronaldo. Andere hoogtepunten zijn het shirt uit 2008-09 (100-jarige bestaan van Inter) en het shirt dat onder andere door Sneijder gedragen werd in het historische seizoen waarin ze de treble wonnen. Hieronder het volledige overzicht van alle shirts die erin verwerkt zijn.

Het resultaat is heel tof, maar doen ze er ook daadwerkelijk wat mee? Zeker, want het shirt zal gedragen worden tijdens de volgende Milanese derby én het wordt in gelimiteerde aantallen verkocht. 1908 zijn er gemaakt, wat weer een verwijzing is naar het oprichtingsjaar van de club. Vanaf 9 maart is het Nike x Inter 20th anniversary mash-up shirt hier te bestellen.

Begin februari speelde Inter trouwens ook in behoorlijk bijzondere shirts en dat had te maken met de namen op de rug. Die waren namelijk in Chinese tekens te zien, maar waarom? Dat lees je hier.