Gaat Nike het design van keepershandschoenen voorgoed veranderen?

In de wereld van voetbalschoenen gaan de ontwikkelingen hard. Een aantal jaren geleden zette Nike de markt op z’n kop toen ze de Dynamic Fit Collar (het sokje) introduceerde en niet veel later kwam adidas met een veterloze ACE. Zomaar een paar voorbeelden van de laatste jaren als het op voetbalschoenen aankomt, maar het design van keepershandschoenen is eigenlijk vrijwel onveranderd in de laatste 10 jaar. Nike lijkt daar verandering in te brengen met een opmerkelijk design.

Geen sluitingsmechanisme

Nike heeft nieuwe handschoenen ontwikkeld zonder sluitingsmechanisme. Je zou het de veterloze ACE revolutie onder handschoenen kunnen noemen. Het Amerikaanse sportmerk heeft een aantal prototypes laten maken die door onder andere Jack Butland (Stoke City) en Alisson Becker (AS Roma en Brazilië) getest zijn. Op foto’s is te zien dat de handschoenen geen strap (sluitingsmechanisme) hebben en dat is toch iets wat we nog niet eerder zagen.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of het wel een pluspunt is voor de keepers onder ons, want we kunnen ons voorstellen dat je er moeilijk in komt en dat de fit niet echt aan te passen is. Dit waren echter ook de zorgen toen adidas met een veterloze voetbalschoen kwam en zij hebben bewezen dat het ontbreken van een sluitingsmechanisme (veters in dat geval) geen probleem hoeft te zijn.

We zijn in ieder geval benieuwd of deze keepershandschoenen binnenkort gelanceerd gaan worden of niet. Misschien net voor het WK in 2018? Een ander revolutionair nieuw product van Nike is trouwens ‘The Bane Mask’. Een absolute must have voor de koukleumen van het team.

Bron: Footy Headlines