Nike lanceert de gruwelijke keepershandschoenen van de toekomst

In februari kondigde Nike groot nieuws aan voor alle keepers onder ons, want ze hadden de handschoenen van de toekomst ontwikkeld. Een revolutionair ‘strapless’ design die de traditionele keepershandschoenen volledig wegblaast. Destijds werd bekend gemaakt dat ze halverwege mei gelanceerd zouden worden (net voor het WK 2018 dus) en dat is vandaag bevestigd met de officiële release.

Nike Mercurial Touch Elite keepershandschoenen

Je kunt zelfs zeggen dat Nike de keepershandschoen opnieuw uitgevonden heeft. De designers zijn om de tafel gaan zitten en zijn vanaf nul een keepershandschoen gaan ontwerpen. Ze vroegen zich af waarom ze een band om de pols nodig hebben, waarom er van die grote padding op de bovenkant van de hand nodig zijn en waarom ze uit meerdere componenten moeten bestaan. Het resultaat is een futuristisch design waar zelfs Elon Musk van versteld zal staan.

De Nike Mercurial Touch Elite zien er dus niet alleen anders uit, maar passen en voelen ook heel anders. Door de dikte en stijfheid van traditionele keepershandschoenen te verminderen is er een handschoen gecreëerd die het volledige potentieel van de handen van de keepers moet ontketenen. De polsband is vervangen door een flexibele mouw die vanaf het polsgewricht doorloopt tot de voorarm voor meer mobiliteit en comfort.

In totaal is de handschoen 33% lichter en 47% dunner dan de voorgaande keepershandschoenen en dat zijn percentages die je merkt als je ze draagt. En of je jouw vuisten nou balt, of dat je handen gestrekt zijn, de handschoen zal altijd dicht tegen je hand zitten. In de palm is Nike’s All Condition Control (ACC) technologie toegepast, zodat je altijd grip op de bal hebt ongeacht de weersomstandigheden. Conclusie: je kunt met recht spreken over de keepershandschoen van de toekomst!

Er zijn direct twee varianten van de keepershandschoenen verkrijgbaar. Links zie je de Mercurial Touch Elite en rechts de Mercurial Touch Elite Promo die door de professionele keepers gedragen zal worden. Beide handschoenen zijn nu hier te bestellen.

Nu we toch alle keepers verzameld hebben zijn we benieuwd of je je hierin herkent: de 6 redenen waarom je vroeger keeper bent geworden.