Nike & de KNVB presenteren de nieuwe Oranje uit- en thuisshirts

Sinds het moment dat Oranje zich definitief niet had geplaatst voor het aankomende WK in Rusland was duidelijk dat er een volledig nieuwe start nodig was. Ronald Koeman werd aangesteld om dat te bewerkstelligen en nu zijn ook de nieuwe tenues gepresenteerd waarin ze gaan strijden om er tijdens het volgende grote toernooi wél gewoon weer bij te zijn. En wij zijn fan van de shirts.

Oranje thuisshirt

Zoals verwacht én zoals het hoort is het nieuwe thuisshirt weer oranje. Net als de andere landen die door Nike gesponsord worden, wordt gebruik gemaakt van hetzelfde template waarbij er flitsende strepen op de mouwen en schouders zijn geplaatst. In combinatie met de zwarte details zorgt het voor een strak design. Misschien niet heel bijzonder, maar wij vinden het wel sterk.

Oranje uitshirt

Het design van het uitshirt heeft een wat gedurfder design gekregen en is een eerbetoon aan het jaar 1988 waarin het Nederlands elftal Europees Kampioen werd. Hoe het een eerbetoon is? Door de verschillende blauwe lijnen die over het hele shirt te vinden zijn. Een mooi detail, zeker aangezien we ons gaan proberen te plaatsen voor het EK. Wij vinden het in ieder geval een heel vet shirt.

Leuk detail aan beide shirts is dat de Oranje Leeuwinnen met een aangepast KNVB logo op de borst spelen. In plaats van een leeuw is daar namelijk een leeuwin te zien. Iets wat ze volgens ons wel verdiend hebben na het winnen van het EK vorig jaar.

Oranje trainingspak

Tenslotte willen we ook nog even het nieuwe trainingspak met jullie delen, want dat is gruwelijk. Een zwart pak met flitsende oranje details. Veel meer valt er niet over te zeggen, behalve wat we al zeiden: gruwelijk.

De nieuwe Nike Oranje collectie is hier verkrijgbaar. Het uitshirt zal pas vanaf 17 mei verkrijgbaar zijn.

Bron: KNVB