Nike komt met ‘The Bane Mask’ om jou tijdens de winter warm te houden

Het is alweer een paar weekjes behoorlijk koud en dat heb je tijdens de trainingen en wedstrijden vast wel gemerkt. Zeker de koukleumen onder ons zullen er last van hebben en trekken daarom waarschijnlijk een paar lagen kleding aan. Een nekwarmer is dan ook een prima toevoeging, maar echt ideaal zijn die niet tijdens het sporten. Daar gaat in de toekomst verandering in komen, want Nike heeft met de Strike Snood, of The Bane Mask (wat wij een veel vettere naam vinden), een revolutionaire oplossing gevonden die de traditionele nekwarmer moet vervangen in het voetbal.

Nike Strike Snood

Een ‘testversie’, of misschien beter gezegd een voorproefje, van de Nike Strike Snood werd exclusief naar Unisport gestuurd, waar voetbalschoen-experts Joltter en JayMike het product alvast mochten testen. De Strike Snood is ontworpen om je nek warm te houden, maar daar houden de overeenkomsten zo’n beetje op. In dit nieuwe product van Nike zit namelijk heel veel innovatie.

Ten eerste is de Nike Strike Snood gemaakt van neopreen materiaal, wat zweet van het lichaam afvoert. De nekwarmers die voetballers nu dragen zijn voornamelijk gemaakt voor het skiën en hebben maar één doel: jou warm houden. Niet het afvoeren van zweet dus en dat is wel degelijk belangrijk, want als dat zweet bij het koude weer afkoelt wordt de nekwarmer ook koud.

Daarnaast heeft de Strike Snood ander materiaal dan neopreen rond de mond en zijn er gaatjes toegevoegd waardoor je gemakkelijker kunt ademen. Hierdoor voorkom je ook dat de nekwarmer vochtig wordt door jouw adem. Leuk extraatje: het ziet er gruwelijk vet uit. Het heeft de looks van een masker à la Bane van Batman en dat is gewoon bad-ass.

Helaas zul je deze winter nog met de reguliere nekwarmer door moeten komen, want naar verwachting wordt de Nike Strike Snood pas in de herfst van 2018 gelanceerd. Even doorbikkelen dus. Al kun je ook juist extra genieten van voetballen bij koud weer en heeft het zelfs voordelen.

Bron: Unisport