Nike lanceert de langverwachte Jordan Brand x PSG collectie

De hype is al maandenlang opgebouwd, maar vandaag is eindelijk zover. Nike heeft namelijk de Jordan Brand (van de legendarische basketballer Michael Jordan) x PSG collectie gelanceerd. Artiesten als Justin Timberlake en Travis Scott waren hier al in te spotten, maar nu is ‘ie dus officieel gepresenteerd.

Jordan Brand x PSG Collectie

In de laatste paar jaren heeft de Jordan Brand is steeds grotere aanwezigheid in Parijs. Een Jordan-only store, Jordan Bastille, werd in 2016 geopend en in 2017 werd een partnerschap met de Franse Basketbal Federatie aangekondigd. De relatie tussen het merk en de stad gaat nu de volgende fase in met de stijlvolle gezamenlijke collectie. Het is ook meteen de eerste collectie met een voetbalclub voor het Jordan merk. ‘Jordan Brand en PSG delen een belangrijke positie in sport en stijl, dus om partners te worden is logisch,’ aldus Michael Jordan.

De Jordan Brand x PSG collectie bestaat zowel uit performance als lifestyle artikelen, inclusief twee wedstrijdshirts die door het team in de Champions League gedragen gaan worden. Verder zien we twee gruwelijke voetbalschoenen (Mercurial Vapor & PhantomVSN), een Air Jordan V en training- & lifestyle artikelen.

Jordan x PSG wedstrijdshirts

Nike Jordan x PSG Mercurial Vapor

Nike Jordan x PSG PhantomVSN

Jordan x PSG collectie

De wedstrijdshirts zijn simplistisch van design, maar daardoor ook heel stijlvol. Zeker met de iconische Jumpman in plaats van het Nike logo op de borst. Ook de keeper krijgt een Jordan shirt, maar dan in het rood. Sowieso komen de kleuren zwart, wit en rood veel terug. Kleuren die belangrijk zijn in de roots van de Jordan Brand. Verder is het heel tof dat de Jumpman bij sommige artikelen in het PSG logo verwerkt is, ter vervanging van de Eiffeltoren.

Dan hebben we één heel vet detail nog niet genoemd. De bedrukking achterop de Jordan x PSG shirts die tijdens de Champions League gedragen worden is dezelfde als die van de Chicago Bulls in 1998. Het jaar waarin Michael Jordan zijn zesde NBA titel won en de zesde keer dat hij de NBA Finals MVP award won.

Wat een heerlijke collectie is het geworden. Het heeft de hype in ieder geval meer dan waargemaakt. De volledige Jordan x PSG collectie is vanaf 14 september hier verkrijgbaar.