Nike lanceert het nieuwe FC Barcelona uittenue

We zijn net klaar met het typen van een artikel over het nieuwe AC Milan uittenue en het volgende nieuwe tenue staat alweer klaar. Deze keer is het weer een Nike tenue. Het FC Barcelona uittenue om precies te zijn. We zien weer het inmiddels bekende Nike template in een kleur die we in de historie wel vaker bij de Catalanen zagen.

FC Barcelona uittenue 2017/2018

De lichtblauwe kleur zagen we bijvoorbeeld bij het derde tenue van vorig jaar, maar ook in het seizoen 2010-2011 en in de jaren ’90 zagen we het eerder om de schouders van Barça-spelers. Vorig jaar werd die kleur gecombineerd met een teal groene kleur, maar dit jaar komen de iconische blauw-rode kleuren er subtiel in terug. Rond de hals is een blauw-rode strip te vinden en ook aan de zijkanten van het shirt komt zowel het blauw als rood terug. Langs de rechterzijde loopt een rode baan en langs de linkerzijde een blauwe. De sponsor Rakuten is in het zwart op het shirt geplaatst.

De rest van het tenue heeft dezelfde lichtblauwe kleur gekregen met blauwe en rode details. Misschien niet het meest spannende tenue, maar het geheel ziet er wel strak uit.

Het nieuwe FC Barcelona thuistenue is vanaf 1 juli hier verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een wat spannender Barcelona shirt? Het nieuwe thuistenue voor komend seizoen kun je hier checken.