Nike lanceert twee gruwelijke nieuwe Flyknit Ultra’s in Fire & Ice stijl

Nike’s Mercurial Vapor is al jarenlang één van de meest gedragen en meest iconische voetbalschoenen op de velden. Op het gebied van lichtgewicht-innovatie is het altijd een voorloper in de markt en dat blijkt nu ook weer met deze twee nieuwe uitvoeringen van de Nike Mercurial Vapor Flyknit Ultra, zoals de naam volledig luidt.

Deze nieuwe Vapor werd in september al gelanceerd, maar toch wordt het vooral gezien als een model dat de toekomst van Nike’s voetbalschoenen weerspiegelt. Daarom werd de schoen destijds als limited edition uitgebracht en dat is bij deze twee gruwelijke kleuruitvoeringen wederom het geval.

Nike Flyknit Ultra ‘Fire & Ice’

Aan alles is dus te merken dat dit een heel speciale schoen is, maar wat maakt ‘m zo speciaal? Het geheim zit ‘m vooral in de volledige upper, tong en het minuscule sokje (of enkelsokje), want de volledige upper-constructie is gemaakt van het innovatieve en comfortabele Flyknit. Een technologie die al succesvol werd toegepast op de lage variant van de Hypervenom 3 en de Tiempo 7. Het zou daarom zomaar kunnen dat Nike in de toekomst afscheid neemt van het hogere sokje zoals we die nu zien bij de topmodellen van de Mercurial, Magista en Hypervenom.

Het design van de Flyknit Ultra verdient volgens ons trouwens niets dan lof. Tot nu toe hebben we alleen nog maar zwarte varianten gezien en ook bij dit Fire & Ice pack is dat de dominerende kleur. Deze keer met rode en blauwe details voor een fire (rood) en ice (blauw) thema. Om nog wat extra spektakel toe te voegen heeft Nike gekozen voor een bijpassende chroom zoolplaat. Heel vet!

Nike Flyknit Ultra ‘Fire’

Nike Flyknit Ultra ‘Ice’

Toen de Nike Flyknit Ultra in september voor de eerste keer gelanceerd werd in twee kleuruitvoeringen, waren er zo’n 1500 paren per kleur beschikbaar. We verwachten dat dat nu weer het geval is, dus je zult je hier moeten inschrijven om kans te maken op deze parels. Voor nu lijkt dit dus meer op wat hype opbouwen voor de nieuwe generatie Mercurial die we in de aanloop naar het WK 2018 verwachten.

Afgelopen week presenteerde Nike trouwens ook een ongelofelijk classy uitvoering van de Premier 2.0. Volledig zwart met een heel bijzondere zool. Als je een liefhebber bent van klassieke kicksen moet je die zeker even checken.

Foto’s: SoccerBible