Nike maakt de eerste zelfstrikkende sneaker ooit

Ontmoet E.A.R.L. Het is een beetje een buitenbeentje die veel slimmer is dan de rest. Hij loopt ver vooruit op zijn tijd en wordt daarom wel eens raar aangekeken. Wie is E.A.R.L.? Het is de eerste zelfstrikkende sneaker ter wereld, die de officiële naam HyperAdapt 1.0 draagt. Nike zet een enorme technologische stap in de sneakerwereld met deze ‘Back to the Future’ schoenen, want wie heeft er tegenwoordig nog zin om zijn veters te strikken? Oké dat is misschien wat overdreven, maar het is wel chill toch?

Wow! Thanks @nike for letting me be the first athlete in the world to try the new HyperAdapt 1.0 #nike2016 #nikeinnovation

Een video die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Er zit een motortje in de zool van de schoen die reageert als je met je voet de sneaker inschuift en de veters meteen aantrekt. Vervolgens kun je met een knopje op de schoen perfectioneren hoe strak je de veters wilt hebben. Je kunt ongeveer 2 weken op de batterij van de motor doen. Het opladen is in 3 uurtjes alweer gedaan, dus dat kan gewoon als jij lekker ligt te pitten. Hieronder zie je hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Leestip: Dit is de bizarre Nike Mercurial Superfly x EA Sports