Nike geeft AS Roma een speciaal tenue voor de ‘Derby della Capitale’

Rome is elk jaar weer tweemaal het toneel voor één van de mooiste derby’s ter wereld: de Derby della Capitale. De strijd om Europa’s mooiste stad. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nike speciaal voor deze wedstrijd een nieuw AS Roma shirt gepresenteerd en het is net zo vet als je zou verwachten. Volledig in het typisch Romeinse rood met gouden details waardoor het een elegante en klassieke look heeft. Het is een nabootsing van de tunieken waarin het Romeinse legioen vroeger ten strijde ging.

totti_sw__120_original

Het derbyshirt heeft een moderne crew-nek kraag, een gouden AS Roma logo en gouden bedrukking. Als een ode aan de stad heeft de kraag een donkerrode band met de letters ‘SPQR’ erin geweven. De afkorting staat voor “Senatus Populusque Romanus”, wat een Latijnse verwoording is van ‘het Romeinse senaat en volk’. Een prachtig gebaar van Nike aan een club die het meer dan verdient. Alleen al omdat de ultieme Romeinse legende Totti er speelt.

Ook het broekje en de sokken hebben dezelfde kleur gekregen als het shirt. Op de schenen van de sokken is opnieuw de afkorting ‘SPQR’ te vinden. Al met al een fantastisch tenue en een must have voor iedereen die zich ook maar een beetje Romein voelt. Je kunt het exclusief via de AS Roma webstore bestellen.

Leestip: Dit wordt het fantastische nieuwe AS Roma stadion