Nike lanceert de volledig nieuwe Mercurial ‘Dream Speed’ lijn

Nadat Cristiano Ronaldo maar liefst 7 ‘signature’ Mercurials ontving kwam er een einde aan die succesvolle lijn. De leegt die ontstond bij Nike moest natuurlijk opgevuld worden met een nieuwe exclusieve lijn Mercurials en die leegte moet opgevuld worden door de ‘Dream Speed’ lijn. Deze keer zal die niet alleen door Ronaldo gedragen worden, maar ook door Kylian Mbappé en Sam Kerr.

Nike Mercurial Dream Speed

Zoals de naam van de serie al doet vermoeden draait het allemaal om snelheid. Dat is altijd al het DNA van de Mercurial lijn geweest, maar bij deze serie zal dat DNA nog centraler komen te staan. Dat doet Nike met unieke design elementen die de komende seizoenen tot meerdere releases moet leiden. Dit is de eerste en die belooft een gruwelijke serie als je het ons vraagt.

De eerste editie van de Mercurial Dream Speed kun je zien als de blueprint van de Mercurial en wat deze schoen zo snel maakt. Vandaar ook de blauwe kleur trouwens. Perforatie patronen, snijlijnen, kleurcodes komen allemaal overduidelijk terug. De details hebben een metallic finish gekregen waardoor de schoen zelfs in stilstand het gevoel geeft alsof er beweging in zit. De vervagende Nike Swoosh versterkt dat effect nog meer.

Op de rechterschoen is ‘001’ terug te vinden, wat een verwijzing is naar de eerste editie uit de Dream Speed serie. De snelheid van 44.7 km/u naast de strike zone wordt gezien als de droomsnelheid voor elke voetballers. Snappen we, want dan ren je iedereen er met gemak uit. Tenslotte komt de afkorting ‘MDS’ op de linkerschoen terug en dat staat natuurlijk voor ‘Mercurial Dream Speed’.

Nu zul je misschien denken dat dit een limited edition is, maar dat is het niet. Daarnaast is de schoen zowel in de Superfly als Vapor versie verkrijgbaar en met FG, AG en SG zoolplaat. De Nike Mercurial Dream Speed is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible