Nike lanceert de eerste special edition Mercurial van 2019

Het heeft eventjes geduurd, maar Nike heeft eindelijk de eerste special edition Mercurial Superfly 360 van het jaar gepresenteerd onder de naam ‘LVL UP’. Het is een bijzondere mix geworden van verschillende kleuren en design elementen die de schoen in de afgelopen 20 jaar gezien heeft.

Nike Mercurial Superfly 360 ‘LVL UP’

Nike heeft gekeken naar de meest iconische Mercurials van de afgelopen jaren en heeft de meest opvallende elementen gecombineerd in één zeer stijlvolle schoen. Op het eerste oog lijkt het misschien een witte schoen met een zwarte Nike Swoosh en wat felle kleurtjes die als een riem over de wreef lopen, maar er zit meer achter.

In de witte upper is namelijk een safari print te vinden, geïnspireerd door de Nike Air Safari schoen die in 1987 geïntroduceerd werd. Die print was in 2010 voor het eerst te zien op een Mercurial voetbalschoen. Ook in de zwarte Nike Swoosh komt die print terug.

Dan is er natuurlijk nog die gekleurde streep over de wreef en over de gehele zoolplaat. Dat is een combinatie van safari, cheetah, galaxy, goud en lava-geïnspireerde patronen die weer gemixt zijn met neon, metallics en volt. Allemaal dingen die samenkomen in een ode aan de rijke historie van de Mercurial. Als je het zo allemaal leest klinkt het als too much, maar de uitvoering is gewoon heel tof. Die graphic komt ook nog terug op de tong van de schoen.

De special edition Mercurial Superfly 360 ‘LVL UP’ is vanaf 31 maart hier te bestellen. Eigenlijk een echte musthave voor de spelers die altijd op Mercurial speelt.