Heeft Nike met deze Mercurial Vapor al de ‘voetbalschoen van het seizoen’ te pakken?

Voor de voetbalpuristen zijn er eigenlijk maar twee dingen belangrijk aan voetbalschoenen: ze moeten van leer gemaakt zijn en het liefst volledig zwart. Die dingen gaan meestal niet echt samen met een moderne en lichte schoen als de Mercurial Vapor, maar eens per jaar maakt Nike daar een uitzondering voor met de Tech Craft collectie.

Meestal krijgen alle voetbalschoenen uit het assortiment dan een lederen uitvoering, maar voor alsnog is het alleen de Vapor die deze make-over heeft gekregen. En wat ons betreft doet die schoen meteen een gooi naar voetbalschoen van het seizoen.

Nike Mercurial Vapor XIII ‘Tech Craft’

Er wordt bij de Tech Craft collectie niet altijd voor volledig zwart gekozen en eigenlijk is dat nu ook niet het geval. Er is namelijk op zeer subtiele wijze wat goud in het design verwerkt, vooral te zien bij de Nike Swoosh en de ‘Merc’ tekst op de binnenkant voet. Andere dingen die de nieuwste Vapor zo tof maakt komen ook gewoon terug in het design, zoals de split zool en de ‘Nike Football’ branding die de onderzijde van de schoen siert.

Als je bovenstaande allemaal combineert met een prachtige zwarte premium kangoeroe-lederen upper, dan weet je dat je te maken hebt met een serieuze kandidaat voor de schoen van het seizoen. Comfort én snelheid gingen nog nooit zo goed samen.

Helaas betreft het wel een limited edition, al heeft Nike niet het exacte aantal gecommuniceerd. Toch hebben we advies voor je als je dit paar wilt scoren: ben er snel bij. De Nike Mercurial Vapor XIII Tech Craft is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible