Nike lanceert de nieuwe generatie Mercurial VII in 3 hele vette kleuruitvoeringen

Nu zo’n beetje alle profclubs alweer bezig zijn met de voorbereiding op het volgende seizoen lijkt Nike al helemaal klaar voor de start van het nieuwe seizoen. De nieuwe Tiempo werd een paar weken geleden al gelanceerd en nu is ook een nieuwe generatie Mercurial VII gepresenteerd. Maar wat is er veranderd ten opzichte van de Mercurial VI? En wat valt er überhaupt te veranderen aan een schoen die volgens amateurs en professionals als één van de beste voetbalschoenen ooit werd gezien?

De Mercurial VI uit 2018 was één van de meest geliefde Nike voetbalschoenen ooit. Van de honderden profs die de schoen droegen waren er slechts vijf die de schoen lieten aanpassen voordat ze er op gingen spelen. Daarnaast gaf het grootste deel van de spelers de schoen een 10. Het laagste cijfer was een 8. Bij die 8 zit dus nog wat mogelijkheid tot verbetering. Maar wat is er verbeterd? Dat gaan we nu bespreken.

Nike Mercurial VII

Laten we starten met de upper die een flinke upgrade heeft gekregen. De structuur van de upper is meer open ten opzichte van de 2018 versie. Hierdoor wordt het materiaal minder stijf, is het zachter en dus comfortabeler. Nieuwe versterkte garen, die een stuk lichter en sterker zijn dan de garen bij de voorgaande Mercurial, zijn in de upper geïntegreerd voor een perfecte lockdown van de voet, van hiel tot voorvoet. Het is daarnaast de eerste keer dat Flywire en Flyknit samengesmolten zijn tot één.

De upper is ook uitgerust met de dunste NIKESKIN ooit en dat is zelfs inclusief de ACC coating die ervoor zorgt dat je in alle weersomstandigheden grip en controle over de bal hebt. De ‘dynamic fit collar’ (het sokje) heeft ook een upgrade gekregen, waardoor de schoen nog beter om de voet en enkel zit.

Uiteraard moeten we het ook over het nieuwe uiterlijk hebben en dat is behoorlijk radicaal geworden. Ten eerste heeft de Nike Swoosh een moderne update gekregen en verder vallen natuurlijk het grote ‘MERC’ en ‘Just Do It’ op. ‘Nike Footall’ komt in meerdere talen terug en ook de Mercurial slogan ‘Engineered For Speed’ is te zien. Deze teksten zijn allemaal rond de hak te vinden en lopen door tot onder de zoolplaat. Bij de lancering zijn meteen drie kleuruitvoeringen gedropt, waaronder de blauwe ‘New Lights’ en de volledig zwarte ‘Under the Radar’.

Oh ja, de zoolplaat is ook nog vernieuwd. Die is geïnspireerd op de schoenen van een wielrenner die zich bevestigen aan de pedalen. De nieuwe Nike Aerotrak zoolplaat zorgt voor nog meer acceleratiekracht dan zijn voorganger. Minimalistisch en alleen hetgeen dat de plaat echt nodig heeft is gebruikt. Dat scheelt ook in het gewicht. En wat is het uiteindelijke gewicht van de Nike Mercurial VII 360 dan? minder dan 200 gram.

Blakout & Limited edition

We zeiden al dat er dus drie kleuruitvoeringen gelanceerd zijn en dus heb je nog wat foto’s van ons tegoed. De zwarte variant is onze favoriet, maar de limited edition die een oranje kleur heeft gekregen is toch ook wel heel vet. Zeker omdat daar het design ook wat anders is met een soort dubbele Swoosh en het gebruik van drie kleuren: oranje, wit én zwart.

Blackout

Limited edition

De profs zullen trouwens op de blauwe variant gaan spelen, want die vallen toch wat meer op als je tv zit te kijken. De nieuwe Nike Mercurial VII is in alle drie de varianten hier te bestellen. Net op tijd voordat ook jullie aan de voorbereiding beginnen. Van de limited edition zijn er trouwens maar 2019 gemaakt, dus daar moet je heel snel bij zijn.

Foto’s: SoccerBible