Nike Most Wanted finale NL: 3 spelers krijgen de ultieme kans op een prof-carrière

Afgelopen maandag vond de Nederlandse finale van Nike Most Wanted plaats. Het door Nike geoorganiseerde talentenprogramma biedt 16 tot 19-jarige voetballers de kans zich te kwalificeren voor The Nike Academy. De spelers die hiervoor een plek veroveren mogen een half jaar tot een jaar leven en trainen als een echte pro op St George’s Park, het nationale trainingscentrum van Engeland.

nike-most-wanted-zeist-4

Het programma

Sinds 2009 heeft het programma duizenden jonge voetballers de kans geboden en tot nu toe hebben meer dan 50 Nike Academy alumni een professioneel contract getekend. Dit jaar vonden de Nederlandse voorrondes plaats op 4 verschillende momenten in oktober. Ze begonnen met 165 spelers en na een afvalronde bleven er 40 over. Zij kregen nog twee trainingen om zich te bewijzen, maar voor 15 jongens was het einde verhaal.

nike-most-wanted-zeist-5

De finale

Op een frisse maandagavond deden 25 geselecteerde voetballers mee aan de finale die plaatsvond bij de gerenoveerde KNVB faciliteit in Zeist. Ze werden door een aantal voetbaloefeningen zoals pass- en trapvormen en positiespel op de proefgesteld, waarna ze op groot veld een 11 vs 11 wedstrijd speelden. Ook Ajacied Davy Klaassen was aanwezig en gaf de jonge spelers advies over het leven als voetballer op het hoogste niveau. Na het avondvullende programma werd bekend gemaakt welke 3 spelers zich kwalificeerden voor de Global Showcase in Engeland eind november. Dit zijn de gelukkige:

Rowendly Martijn (vleugelspeler, 18)
Geoffrey Acheampong (centrale verdediger, 19)
Daan van der Harst (centrale verdediger, 17)

unnamed

We willen deze drie talenten graag feliciteren met deze prachtige kans. Heel veel succes in Engeland! Voor degene die zo’n kans ook wel wat lijkt: niet getreurd. Ook volgend jaar verwachten we weer een nieuwe editie van Nike Most Wanted. We zullen daar dan tijdig over berichten, dus hou de site en Facebook pagina in de gaten. Hieronder nog wat sfeerbeelden van de finale.

nike-most-wanted-zeist

nike-most-wanted-zeist-6

nike-most-wanted-zeist-1

nike-most-wanted-zeist-2

klaassen-nike-most-wanted-zeist